Urheilu

Tero Miettinen jälleen paras Military Runissa

Tero Miettinen taivalsi Military Runin maalisuoralle ylhäisessä yksinäisyydessään. Kuva: Jari Kohonen
Tero Miettinen taivalsi Military Runin maalisuoralle ylhäisessä yksinäisyydessään. Kuva: Jari Kohonen

Jo perinteinen Parolan Visan isännöimä polkujuoksu Military Run käytiin Parolannummen maisemissa hienokseltaan uusitulla radalla. Nyt reitillä oli ”tavanomaisten” panssarivaunujen ja vesiesteiden ohella mm. pitkät portaat.

– Raput olivat hyvät. Vähän erilaista taas. Korkeammat portaat kävelin, kertasi 14 kilometrin matkan voittoon juossut Tero Miettinen.

Reitin vaativuuden ohella kehuja sateli merkinnöistä, joiden ansiosta esimerkiksi viime vuodelta tuttuja harharetkiä ei nyt koettu.

– Viime vuonna reittimerkinnät olivat hiukan epäselviä ja välillä tuli kilpailijoita samalla polulla vastaan. Nyt merkintöihin oli panostettu ja kaikki sujui siltäkin osin hyvin, Miettinen kiitteli.

– Toiseksi viimeisessä nousussa oli ensimmäisellä kierroksella vähän irtokiviä, mutta toisella kierroksella se oli paljon parempi. Yksi jyrkkä penkka oli vähän pehmeämpi. Siinä maa lähti jalkojen alta, mutta muuten sujui hyvin, Miettinen jatkoi.

Kovakuntoinen Miettinen haki kirittäjiä puolikkaan matkan kilpailijoista. 14 kilometrillä kakkoseksi juossut Juho Veikkolainen jäi lopulta minuuttien päähän voittajasta. Miettinen sääteli oman vauhtinsa siten, että varaa olisi ollut lopussa kiristääkin. Tai vaikkapa juosta kolmas kierros.

– Alussa joku juniori koitti vähän aikaa vetää, mutta sitten hän jäi.

Taavin (Nyström) vauhti oli hyvä ekalla kierroksella. Olen juossut tämän joka kerta ja tiedän, ettei tässä kannata hirveästi heti lähteä alussa ryntäilemään, Miettinen muistutti.

Pitkän matkan kolmonen oli Toni Horila. Naisten 14-kilometrisen taittoi ripeimmin Marikki Arnkil. Juulia Lähde oli kakkonen ennen Johanna Lähdettä.

Puolikkaalla matkalla erot olivat kärjessä yhtä selviä kuin pidemmällä matkalla. Nyström vei miesten voiton lähes viiden minuutin erolla Tatu Laaksoseen. Miiro Haapio ja Eetu Jämsén ratkaisivat kolmannen sijan loppukirillä. Haapio oli maalissa sekunnin verran edellä Jämséniä.

Naisten seiskalla Maiju Muikku karisti kilpasisaret lopussa kannoiltaan. Aino Vuorinen ja Anne Alarotu olivat voittajan seurana palkintokorokkeella. HÄSA

Päivän lehti

26.1.2020