Urheilu

Tervakosken Pato taipui kauden avauksessaan – "Haastetta riittää ihan varmasti"

Toisella puoliajalla tullut ulosajo romutti haaveet pisteistä lopullisesti.
Päävalmentaja Matti Hiukka näki Padon pelikirjan sulaneen toisella puoliajalla. Kuva: Tomi Vesaharju
Päävalmentaja Matti Hiukka näki Padon pelikirjan sulaneen toisella puoliajalla. Kuva: Tomi Vesaharju

Nousijajoukkue Tervakosken Padon kauden avausottelu Miesten Kolmosen läntisen alueen lohko B:n ottelussa TPV:n kakkosjoukkuetta vastaan päättyi vieraiden juhlaan. Pato murtui lopulta numeroin 0–3 (0–1).

Vierailijoiden maaleista vastasi Julius Stenroos (30′), Akseli Paavola (78′) ja Ali Matar (83′).

– Aika odotetunlaista oli. Ensimmäinen puoliaika jaksettiin tehdä sovittuja asioita aika pitkälti, mutta toisella puoliajalla etäisyydet alkoivat venyä ja se tarkoittaa aina huonompia asioita, Padon päävalmentaja Matti Hiukka totesi.

Pato oli ottelussa mukana maalin tappioasemassa, mutta Vladimir Gorbunovin ulosajon jälkeen toisella puoliajalla TPV/2 pääsi latomaan viimeiset kaksi naulaa arkkuun – ja Padon kauden avauksesta jäi käteen tyhjä arpa.

Hiukka ei kuitenkaan mennyt tappio niskassa ulosajon taakse.

– Vastassa ei ollut mikään sarjan kärkipään joukkue, mutta toisen puoliajan alusta asti alkoi näkyä, että vastustaja oli parempikuntoinen ja jaksoi juosta paremmin.

Kolmoseen täksi kaudeksi noussut Pato saa Hiukan mukaan parantaa paljon otteitaan, että tulokset kääntyvät toisenlaisiksi.

– Haastetta riittää ihan varmasti. Jokaisen pisteen eteen täytyy onnistua sataprosenttisesti. Menemme aika kapealla ringillä tällä hetkellä ja kun kolme avauksen pelaajaa oli loukkaantuneena, niin näkyyhän se meidän joukkueessa väistämättä, Hiukka niputti.

Tervakosken Pato jatkaa kauttaan 27. kesäkuuta, kun se matkustaa forssalaisen FJK:n vieraaksi. HäSa

Päivän lehti

11.7.2020