Kiekko Urheilu

Teuvo Teräväisellä on hauskaa Carolinassa – Hurricanesin omistajan hölmöilyidea kelpasi myös suomalaiselle

Vanajanlinnalla golfannut Teräväinen on pystynyt harjoittelemaan kovaa jatkosopimus taskussaan.
Mailapelien ammattilaisena Teuvo Teräväinen huitoo mielellään golfpalloa. Kuva: Pekka Rautiainen
Mailapelien ammattilaisena Teuvo Teräväinen huitoo mielellään golfpalloa. Kuva: Pekka Rautiainen

Suomen nykyisistä NHL-tähdistä Teuvo Teräväinen, Valtteri Filppula, Patrik Laine ja Sami Vatanen osallistuivat tiistaina Vaahteragolf-hyväntekeväisyysgolftapahtumaan Linna Golfissa. Lainetta lukuun ottamatta heidän valtameren takainen sopimustilanteensa on selvä.

Suomen terävimpään jääkiekkoilijakärkeen viime kaudella murtautunut Teräväinen teki kevättalvella viisivuotisen, 5,4 miljoonaa dollaria kaudessa tuovan jatkosopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa.

– Nyt ei ole tarvinnut muuttaa mitään, vaan treenattu taas kesä kovaa, Teräväinen kertoo.

Hyökkääjä oli Sebastian Ahon jälkeen Hurricanesin toiseksi ja Suomen neljänneksi tehokkain NHL-pelaaja viime kaudella 76 pisteellään. Teräväinen kertoo viihtyvänsä Carolinassa, joka riemastutti viime kauden voittojaksonsa aikana yleisöä riehakkain voittotuuletuksin, jotka saivat vanhoillisen analyytikon Don Cherryn leimaamaan joukkueen ”ääliölaumaksi”.

– Se kuvastaa aika hyvin joukkuettamme. Meillä on hauskaa jäälläkin. Omistajamme kehitteli sen idean, että tulisi vähän vipinää halliin ja pientä herkkua faneille. Oli se meidänkin mielestämme hauskaa vähän hölmöillä voitetun ottelun jälkeen, Teräväinen hymyilee.

– Minulla on hyvä fiilis meidän nipusta. Pääsimme pidemmälle kuin moni uskoi (konferenssifinaaleihin) ja nyt kaikki ovat vuoden kokeneempia. Meitä on siellä jokunen suomalainen ja (Erik) Haula tuli siihen vielä lisää. Välillä voi puhua kopissa suomea, vaikkemme tietenkään saisi.

 

Teräväinen on jääkiekkoilijaksi ja satunnaiseksi golfariksi melko hyvä 6 lyönnin tasoituksellaan. Hän oli Vaahteragolfissa jo viime vuonna ja hänellä on teoria, miksi jääkiekkoilijat esiintyvät kiekkokauden ulkopuolella usein golfkentällä.

– Tämä tuo jonkinlaista tasapainoa. Golf on mukava harrastus ja seurapeli, ja kesällä on aikaa. Tämäkin on mailapeli, joten on kiva käydä huitomassa palloa, Teräväinen pohtii.

– Hyvä asia saa minut aika usein liikkeelle. Tulin tänne, niin ei tarvinnut lähteä treeneihin tänään

Juttuun korjattu Teräväisen uusi palkka 7.8.2019 kello 16.28.

 

Päivän lehti

24.2.2020