Urheilu

Thaimaasta Ahveniston kolmoseksi

Ahveniston juhlakisoissa nähtiin myös kaksi kuljettajaa Thaimaasta. Moottoriurheileva pariskunta Nathayos Sirigaya eli Miang ja Tachapan Vijittranon eli Ploy saapuivat Suomeen varta vasten ajamaan V1600-luokkaa.

Pariskunta ajaa Markku Kivisen johtamassa Rock Racing -tiimissä ja heidän managerinaan toimii Lasse Norres.

Pariskunnan tukijoukkoihin kuuluu myös muita suomalaisia, joiden kannustamina he tulivat Suomeen testaamaan taitojaan Alastaron moottoriradalle. Testiajoissa Kivinen vakuuttui pariskunnan ajotaidoista ja tarjosi paikkaa tallissaan.

Ploy on aiemmin voittanut muun muassa Thaimaan mestaruuden Super Compact -luokassa. Miang puolestaan on menestynyt simulaattorikisoissa.

Ahvenistolla Miang yllätti itsensä ja sijoittui Toyota Yariksellaan V1600-luokan lauantain kilpailussa kolmanneksi.

– En odottanut, että sijoitun näin hyvin. Koska tämä on ensimmäinen kisani, niin ajattelin, etten aja kovin hyvin. Kisa oli tiukka ja vaihdoimme välillä paikkaa kisan aikana, Miang kertasi.

Ploy lauantai ei sujunut aivan yhtä hyvin ja hän oli lopulta Mini One -autollaan maalissa sijalla 16.

– Minulla ei ollut oikein tarpeeksi aikaa säätää autoa. Oli hankalaa saada aikaiseksi hyvää kisaa, koska autoni ei sopinut hyvin tälle radalle. Tein parhaani ja tuloskin on ihan ok, Ploy sanoi.

Ahveniston ensikertalaiset ihastuivat heti vaikeaan rataan. Miang vertasi Apparaa tunnettuun saksalaiseen moottorirataan.

– Tämä on kuin Nürnburgring pienoiskoossa. Rata on niin hieno. Todella haastava ja todella hyvä, Miang sanoi.

Hänen mukaansa Ahvenistolla ajo oli siistiä ja kolareita oli paljon vähemmän kuin Thaimaassa. Myös radan korkeuserot aiheuttivat hämmästystä

– Tämä on meille täysin uutta, koska Thaimaassa ei ole juurikaan mäkiä. Täällä rata on täysin erilainen. Tämä on todella hauskaa ja kaikki ovat olleet todella ystävällisiä.

Pariskunnan tarkoitus on kilpailla Suomessa aina syyskuun loppuun asti.

– Aiomme olla Suomessa koko kesän. Rakastamme Suomen säätä, vaikka onkin vähän kylmä. Ihmiset ovat mukavia ja asuinpaikkamme on hieno. Haluaisimme jopa muuttaa tänne kokonaan, Ploy kertoi. HÄSA

Asiasanat

Mainos