Urheilu Hämeenlinna

Jenkkifutisjoukkue Tigers ärjyy tälläkin kaudella – "Toiminta kestää tulevaisuudessakin"

Amerikkalaisen jalkapallon sarjakaudet yritetään saada käyntiin heinäkuun puolivälissä.
Amerikkalainen jalkapallo saa kyytiä Hämeenlinnassa tänäkin kesänä. Kuva: Riku Hasari
Amerikkalainen jalkapallo saa kyytiä Hämeenlinnassa tänäkin kesänä. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinnalainen amerikkalaisen jalkapallon erikoisseuran Tigersin joukkueet odottavat jo sarjakauden alkua. Amerikkalaisen jalkapallon liitto päätti, että sarjakaudet pyritään aloittamaan heinäkuun puolessa välissä ja pelataan lyhennettyinä.

Amerikkalaiselle jalkapallolle koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot tarkoittivat käytännössä koko toiminnan pysähtymistä.

– Meillä on ollut treenitauko ja toiminta pysäytettynä. Laji on kuitenkin sellainen, että lähikontaktissa ollaan aika pitkälti koko ajan, muistuttaa Tigersin puheenjohtaja Henna Hanka.

”Hämeenlinnassa on yllättävän hyvä tilanne”

Tigers pelaa alkavalla kaudella aikuisten sarjoissa naisten 1. divisioonaa, ja lisäksi seura saa jalkeille uuden joukkueen miesten 3. divisioonaan.

– Junioreissa meillä on joukkueet U17- ja U11-sarjoissa. Lisäksi U20-tyttöjunioreita ja U15-junnuja pelaa mahdollisesti ensi kaudella yhteistyöseuramme Tampere Saintsin juniorijoukkueissa. Vielähän ei ole täysin varmaa, miten kaudet menevät. Virallista viimeistä vahvistusta ei ole tullut, Hanka sanoo.

Amerikkalaisella jalkapallolla on Hämeenlinnassa pitkät perinteet. AFT Tigers pelasi Vaahteraliigaa jo 1990-luvulla, ja Hämeenlinna Huskies teki näyttävän, mutta lopulta lyhyeksi jääneen, visiitin lajin sarjoihin. Perinnettä jatkaa Hämeenlinna Tigers, jolla ei ole kuitenkaan mitään tekemistä 90-luvun tiikerijoukkueen kanssa.

– Hämeenlinnassa on yllättävän hyvä tilanne. Naisten joukkueella on pöhinää ja niin on miesten joukkueellakin. Myös junioreiden osalta laji on herättänyt paljon kiinnostusta. Toki tämä tilanne on haastanut toiminnan laajentamista. Emme ole voineet hakea pelaajia tai näkyvyyttä aktiivisesti, kun toiminta on täytynyt pitää alhaalla. Oloihin nähden tilanne on kuitenkin, eikä siitä tarvitse olla huolissaan, ettei toimintamme jatkuisi, Hanka kertoo.

”Naisten toimintaa pyrimme vakauttamaan”

Tigers katsoo myös tulevaisuuteen luottavaisesti. Seuran toimintaa on tarkoitus kehittää jatkossakin kestävästi.

– Ettemme toistaisi vanhoja virheitä tai menisi liian nopeasti ylempiin sarjoihin. Seuratoimintaa ja joukkuekavalkadia kehitetään niin, että toiminta kestää tulevaisuudessakin. Junioripuolella panostamme tyttöjunioreihin tulevaisuudessa ja tietenkin tarkoitus on lisätä juniorijoukkueiden määrää.

Myös aikuisten joukkueet ovat puheenjohtajan mukaan tärkeässä osassa Tigersin kehityssuunnitelmaa.

– Miesten joukkueen kehittäminen on tietysti yksi osa, joka laajentaa toimintaamme. Naisten toimintaa pyrimme vakauttamaan ja laajentamaan rosteria niin, että korkeimmalle sarjatasolle on tulevaisuudessa mahdollista päästä, Hanka sanoo. HÄSA

Päivän lehti

13.7.2020