Urheilu Hämeenlinna

Tigers jatkaa amerikkalaisen jalkapallon perinteitä Hämeenlinnassa

Seura lähtee sarjakauteen kahdella juniorijoukkueella ja naisten joukkueella.
Hämeenlinna Tigersin juniori- ja naisjoukkue valmistautuivat tulevaan kauteen harjoitusleirillä Säästöpankki-areenassa.
Hämeenlinna Tigersin juniori- ja naisjoukkue valmistautuivat tulevaan kauteen harjoitusleirillä Säästöpankki-areenassa.

Hämeenlinnassa on pitkät perinteet amerikkalaisen jalkapallon saralla. AFT Tigers perustettiin 80-luvulla ja 90-luvulla joukkue pelasi pitkään Vaahteraliigassa. 2010-luvulla Hämeenlinna Huskies jatkoi kaupungin jenkkifutisperinteitä, mutta toiminnan loppuessa juniorit ja naiset jäivät ilman joukkuetta.

Viime vuonna perustettiin Hämeenlinna Tigers täyttämään amerikkalaisen jalkapallon tyhjiötä kaupungissa. Nyt Tigers valmistautuu ensimmäiseen sarjakauteensa kolmen joukkueen voimin. Tigersin naiset aloittavat kesällä pelit naisten 1. divisioonassa ja poikien U17 ja U15-joukkueet aloittavat sarjatoiminnan 2. divisioonasta.

– Haluamme tarjota amerikkalaisen jalkapallon harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille Hämeenlinnassa, sillä kaikki eivät pysty lähtemään harrastamaan lajia toiselle paikkakunnalle. Toivomme myös, että uudetkin harrastajat löytäisivät monipuolisen lajiimme, jossa jokaisen on mahdollista löytää oma paikka ja vastuualue, Tigersin juniorijaoston puheenjohtaja Marjatta Heikkinen kertoi.

Poikajoukkueet pelaavat pelinsä 7 vastaan 7 -peleinä. Naisten pelit pelataan normaaliin tapaan 11 vastaan 11. U17-joukkueen päävalmentaja Juha-Matti Jokinen näkee Tigersin tilanteen hyvänä. 

– U17-joukkue on pelannut kauan yhdessä ja on valmiina pelaamaan vaikka huomenna. U15-joukkueessa moni pääsee pelaamaan isommassa roolissa oman ikäistensä kanssa, sanoo Jokinen.

Naisten joukkue on talven aikana saatu kasaan ja mukana on paljon vasta-alkajia. Juniorijoukkueita naisissa ei ole, mutta 16-vuotiaasta lähtien tytöt saavat osallistua naisten joukkueeseen. Siihen saakka on mahdollista pelata sekajoukkueessa poikien kanssa.

Naisten joukkueessa on 23 pelaajaa ja Tigers on tehnyt farmisopimuksen naisten Vaahteraliigassa pelaavan Tampere Saintsin kanssa. Farmisopimus mahdollistaa pelaajien molemminpuolisen liikkumisen joukkueiden välillä. Lauantaina Tampere Saints oli harjoitusleirillä Säästöpankki-areenassa yhdessä Tigersin kanssa. Tigersin naisjoukkueen päävalmentajana toimii Antti Martikka.

– Tulevaan kauteen lähdemme kehittymään joukkueena. Yhteistyö Tampere Saintsin kanssa tukee molempia joukkueita. Rekrytointimme on edelleen käynnissä ja joukkueeseen ehtii mukaan toukokuun puoliväliin saakka, vihjasi Tigersin naisjaoston puheenjohtaja Jenni Pelkonen.

Hämeenlinna Tigersin kesän päätapahtumia on 6.7. järjestettävä amerikkalaisen jalkapallon game day, jolloin juniori- ja naisjoukkueen pelien lisäksi järjestetään oheisohjelmaa ja mahdollisuuksia lajiin tutustumiseen. HäSa