fbpx
Urheilu Hämeenlinna

Tigers raateli viimevuotisen sarjajumbon tynkäkauden avauksessa

Hämeenlinnalaisilla helppo alku amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonaan.
Hämeenlinna Tigers esiintyy tänä kesänä naisten 1. divisioonassa Hyvinkää Falconsin ja Tampere Saintsin tukemana. Kuva: Riku Hasari
Hämeenlinna Tigers esiintyy tänä kesänä naisten 1. divisioonassa Hyvinkää Falconsin ja Tampere Saintsin tukemana. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinna Tigersin naiset olivat 1. divisioonan avausottelussaan sunnuntaina selvästi vastustajaansa Wolverines Blueta vahvempia. Pullerin auringossa voittopisteet kirjattiin 51–0 (38–0).

Wolverines Blue on helsinkiläisen naisten Suomen mestarin Wolverinesin reservijoukkue, mutta se hävisi viime vuonnakin kaikki ottelunsa 1. divisioonassa. Tasoero tuli selväksi jo ottelun alussa. Ensimmäinen neljännes kirjattiin pistein 22–0 ja Sini Lilja juoksi toisen alussa jo kolmannen touchdowninsa.

Tilanteessa 30–0 peli tasoittui hieman, mutta kokeneen linjanaisen Merle Ziemannin johtama Tigers-puolustus ei antanut vieraille mitään mahdollisuuksia. Wolverines pääsi lähimmillään pallon kanssa 35 jaardin päähän emäntien maalialueesta.

– Palaset loksahtivat kivasti kohdalleen ja saimme onnistumisia monelle naiselle. Meillä oli kuitenkin kahden harjoituspelin jälkeen paljon korjattavaa. Vastustaja oli toki meidän peliimme sopiva. Se ei muuttanut hirveästi asioita hyökkäyksessä eikä puolustuksessa pelin aikana, Arkko arvioi avausta.

Keskushyökkääjä Lilja oli ottelun hahmo kolmella touchdownillaan ja yhdellä kahden pisteen lisäpistejuoksullaan. Yhden maaleistaan hän teki puolustuksessa pallonriiston jälkeen.

Muut touchdownit nappasivat Jenni Pelkosen syötöistä Laura SalonenHenna Tuhkanen ja Ziemann sekä syötönkatkosta ulompana tukinaisena pelannut Jonna Tuovinen.

 

Lyhennetyssä 1. divisioonassa pelataan tällä kaudella vain neljä ottelukierrosta seitsemän joukkueen kesken. Toisen kotiottelunsa Tigers pelaa kolmen viikon päästä, kun Kaurialaan saapuu Mikkeli Bouncers.

Sitä ennen Tigers punnitaan ensi sunnuntaina Lohjalla. Arkko povaa paikallisesta sarjanousija Lionessesista astetta kovempaa vastusta kuin Wolverines.

– Vielä ei oikein voi tehdä johtopäätöksiä. Voitimme viime vuonnakin vain Wolverinesin. Mikkeliä ja Oulua vastaan nähdään oikeasti, missä taso menee, Arkko totesi.

– Lionesseskin voi olla meille hankala vastus. He pelaavat samanlaista heittopeliä kuin me pelasimme, niin saamme omalle tasollemme erilaista testiä.

Tigers yhdisti voimansa Hyvinkää Falconsin kanssa täksi kaudeksi, minkä lisäksi apuja tulee Vaahteraliigan Tampere Saintsistä, josta sunnuntaina olivat puolustajat Tuovinen ja Riikka Himanen. Falcons-leiristä saapuivat muun muassa Lilja ja Tuhkanen.

 

Juttua korjattu 27.7. kello 13.15. Myös Laura Salonen otti kiinni yhden touchdownin Jenni Pelkosen syötöstä.

Menot