Urheilu

Tiivis Pato punnersi voittoon Forssassa – "Saimme uskoa ja energiaa, että ohi mennään"

Markus Siivosen hattutemppu liikaa FJK:lle.
FJK:n Manu Kuisman pukkaama avausmaali ei lannistanut Tervakosken Patoa, joka käänsi ottelun voitoksi. Kuva: Lassi Puhtimäki
FJK:n Manu Kuisman pukkaama avausmaali ei lannistanut Tervakosken Patoa, joka käänsi ottelun voitoksi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Nousijajoukkue Tervakosken Pato kirkasti ilmettään kauden ensimmäisellä voitollaan miesten Kolmosessa, kun se kaatoi Forssan Jalkapalloklubin helteisissä olosuhteissa lukemin 3–1 (1–1) vieraskentällä.

FJK otti ottelun komentoonsa ensimmäisen 20 minuutin aikana ja onnistui iskemään ottelun ainokaisensa 9. peliminuutin kohdalla Manu Kuisman puskettua kotijoukkueen johtoon.

20 minuutin jälkeen ottelu kuitenkin alkoi kääntyä Padolle ja maalinteossa onnistui enää yksi mies – sankariksi nousi Markus Siivonen hattutempullaan.

Siivosen viimeistelemät maalit syntyivät monipuolisesti. Tasoitus upposi puskemalla, johtomaali laukauksella takanurkkaan ja 3–1 -loppulukemiksi jäänyt osuma Siivosen ohjatessa keskityksen verkkoon.

– Voittomme kulmakiviä oli, että pakka pysyi hienosti tiiviinä koko pelin ajan. Selvisimme vastustajan paikoista hyvin 20 ensimmäisen minuutin jälkeen. Tulimme ensimmäisen puoliajan lopulla hienosti tasoihin ja toinen puoliaika oli selkeästi meille, Padon päävalmentaja Matti Hiukka kommentoi.

Päävalmentaja oli luonnollisesti tyytyväinen Siivosen panokseen maalinteossa.

– ”Makelta” odotetaan ratkaisuja tässä joukkueessa ja hän teki niitä tänään hienosti.

Kauden avausottelussaan TPV:n kakkosjoukkueelle 3–0 hävinnyt Pato sai nyt itseluottamusta kohottavan kasvojenpesun.

– Tämä oli tärkeä voitto. Saimme tasoitusmaalista uskomattoman määrän energiaa ja uskoa, että ohi mennään, voittoa jäätelöllä juhlinut Hiukka suitsutti.

Paahtava auringonpaiste teki ottelun olosuhteista ankarat.

– Oli tämä rajua touhua ei-ammattilaisjoukkueelle. Onneksi on juomatauot, jossa hieman pääsee hengähtämään. Aamulla vielä yritettiin saada vaihtopelaajia mukaan ja lopulta saimme kaksi. Kapealla ringillä mennään ja lisää tarvittaisiin, Hiukka sanoi.

– Tästä voitosta on kuitenkin hyvä jatkaa ensi perjantain kotiotteluun.

Pato kohtaa ensi perjantaina PS–44:n kotonaan. HäSa

Päivän lehti

5.7.2020