Urheilu

Timantteja Vesivehmaan taivaalla

Hämeen Laskuvarjourheilijoiden hyppääjät onnistuivat ennätyshyppyjensä harjoituksissa.

Hämeen Laskuvarjourheilijoiden ryhmällä oli onnistunut kenraaliharjoitus tulevaa Euroopan ennätyshyppyä varten. Kymmenkunta kerholaista hyppäsi viikonvaihteessa eri kokoonpanoilla timanttimuodostelmia Asikkalan Vesivehmaalla. Timanttimuodostelmat ovat kupukuviohyppyjen alalaji. Siinä varjot avataan heti koneesta hypyn jälkeen, jopa neljän kilometrin korkeudessa. Avatuilla varjoilla lennetään toisten hyppääjien lähellä ja hyppääjät ottavat kiinni jaloilla laskuvarjojen kulmista.

Euroopan ennätykseen valitut Jari Lehti, Pasi ja Matti Pirttikoski olivat mukana ryhmässä, joka parhaimmillaan hyppäsi kahden pisteen yhdeksän hengen muodostelman lauantaina. Sunnuntaina ja perjantaina hypättiin useita kuuden ja seitsemän hengen muodostelmia.

Kerholaisia oli vahvistamassa virolainen Indrek Pappel, joka on myös lähdössä ennätyshypyille Teugeen Hollantiin. Mukana oli myös amerikkalainen Matthew Lawson, joka asustaa nykyisin Ruotsissa.

Hollannissa tavoitteena on rikkoa venäläisten elokuussa hypätty 28 hyppääjän muodostelma. Alustava tavoite on 31 hyppääjän muodostelma. Ennätyshypyt alkavat harjoitushyppyjen jälkeen perjantaina. Pasi Pirttikoski toimii yhtenä ennätyshyppyjen organisoijina.

Hämeen kerhon hyppääjät oli valittu myös maajoukkueeseen, jonka tarkoituksena oli osallistua lajin MM-kilpailuihin Australiassa. MM-kilpailumatka jouduttiin kuitenkin peruuttamaan vähäisen harjoittelumäärän takia. Hämeenlinnalainen Jani Lyttinen lähtee lokakuun alussa hypättäviin MM-kilpailuihin tamperelaisen Ilmasirkus joukkueen kuvaajana.

Päivän lehti

26.1.2020