Urheilu

Timi Malinen puolusti jokamiestriathlonin voittoaan – "Suomen rennoin triathlon" houkutteli Hauholle 260 urheilijaa

Hauhon minitriathlonin osallistujalista jälleen melkein täynnä.
Kuvituskuva

Hauhon kirkonkylän jokakesäisessä jokamiestriathlonissa saatiin melko odotettu voittaja, kun 13,2 kilometrin kilpailun viime vuonnakin voittanut 20-vuotias Lane4:n Timi Malinen vei kisan nimiinsä.

Tänä kesänä myös pikamatkan suomenmestaruuden voittaneen Malisen voittoero jäi kuitenkin vain 20 sekuntiin, kun elämänsä ensimmäisen triathlonin kilpaillut kestävyysjuoksija Jarkko Järvenpää kiri juoksuosuudella. Kisan kolmas oli Triathlon Suomen Pasi Huhtala 1.28 minuuttia kärjen takana.

Naisten jokamiestriathlonin voiton vei Tawast Cycling Clubin Elina Honkavuori 12 sekuntia X-tri Lahden Elna Riekkistä nopeampana.

Jokamiestriathlonia järjestävän Oikea Reitti oy:n Mikko Reitti kertoi, että kilpailun osallistujalista oli lähes täynnä, mikä on tullut viime vuosina tavaksi Hauholla. Ilmoittautuneita oli yhteensä 285, joista reitille lähti 260.

– 300 on se varsinainen maksimi, mutta ei tänne montaa enempää olisi nytkään mahtunut. Ennakkoilmoittautumisia tuli 280, joten pystyimme hieman pitämään tilaa jälki-ilmoittautumisille. Mahtava vipinä ja vilske oli jälleen, ja Suomen rennoimman triathlonin titteli taitaa edelleen pysyä täällä, Reitti totesi.

Ensi vuonna jokamiestriathlonia on määrä jatkaa samalla kaavalla. Triathlonin ajankohta tarkentuu Reitin mukaan Hämeenlinnan kaupungin kertoessa koulujensa kesäloma-aikataulusta.

– Järjestämme tämän aina joko koulujen alkamisviikolla tai viikkoa ennen. HäSa

 

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic