Urheilu

Timo Kuitunen Military Crosstrainingin vahvin

Timo Kuitunen Military Crosstrainingin vahvin

Viisi tiukkaa lajia sisältänyt Sotilasurheiluliiton mestaruuskilpailu, Military Crosstraining, kulki käsikirjoituksen mukaan. Miesten ja naisten sarjojen karsintojen parhaat urheilijat, kapteeni Timo Kuitunen ja kapteeni Liina Vartia, olivat parhaita myös lauantaina Crossfit Hämeenlinnan salilla käydyssä loppukilpailussa. Hämeenlinnan varuskunnan urheilijoiden ja Panssariprikaatin mainetta piti yllä luutnantti Joni-Santeri Mäkinen, joka sijoittui miesten kilpailussa kolmanneksi.

Lounetjärven varuskunnan urheilijoita edustava Kuitunen otti päivän aikana kolme lajivoittoa ja oli heikoimmassakin lajissa hienosti viides.

– Aamun ensimmäisenä lajina ollut juoksu lisäpainon kanssa ei ollut oikein meikäläisen juttu. Se ensimmäinen laji on aina vähän tahmea, viidenneksi juoksussa sijoittunut Kuitunen myönsi.

– Mutta pakko antaa kiitosta lajivalinnoista, jotka olivat todella hyviä, kun ottaa huomioon, että harrastajataustalla tässä ollaan kaikki liikkeellä. Ei ollut mitään liian teknisiä lajeja, vaan sopivan monipuolisia.

Myös naisten sarjan voittajaksi yltänyt Tampereen varuskunnan urheilijoiden Vartia kehui lajeja.

– Lajeissa mitattiin nimenomaan sellaista hyvää yleiskuntoa ja monipuolisuutta. Omiin suorituksiini olen ihan tyytyväinen, mutta harmittaa hieman naisten sarjan vähäinen osanotto, Vartia harmitteli. Naisten sarjaan oli ilmoittautunut kahdeksan urheilijaa, mutta lopulta vain neljä tuli paikalle.

Miesten kilpailun kolmanneksi yltänyt Mäkinen myönsi kilpailun jälkeen, että päivän urakka meinasi olla jopa liian raskas.

– Viimeiseen lajiin lähdettäessä paikat kramppasivat niin kovaa, että pelotti, joudunko keskeyttämään. Mutta onneksi hieronta, kylmägeeli ja suola auttoivat. Koko kilpailua kun miettii, olen tyytyväinen, että oma tasoni säilyi tasaisena koko päivän, ja se riitti tänään kolmanteen sijaan, Mäkinen iloitsi.

Kilpailunjohtaja, Panssariprikaatin liikuntakasvatusaliupseeri, Pasi Suvisola oli tyytyväinen kilpailupäivään.

– Päivä sujui oikein hienosti. Hieman ehkä yllätti poisjääntien määrä. Mutta silti lähemmäs 30 urheilijaa tekivät parhaansa koko päivän, ja siinä näkyi sitä sotilaallista sisua ja loppuun asti yrittämistä, Suvisola kehui.

– Tämä kilpailu sopii Sotilasurheiluliiton toimintaan oikein hyvin. Ehkä lajit hakevat vielä hieman muotoaan. Tarvitsee miettiä, miten saisimme sitä sotilaan toimintakykyä tuotua vielä paremmin esille, Suvisola pohti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic