Urheilu

HJS ei joutunut odottamaan Kakkosen kauden avausvoittoaan pitkään

HJS avasi voittotilinsä Kakkosessa. Eppu Kallio iski voitto-osuman vartin ennen päätöstä.
Eppu Kallio iski HJS:n voittomaalin Kauniaisissa. Kuva: Tomi Vesaharju
Eppu Kallio iski HJS:n voittomaalin Kauniaisissa. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ei joutunut odottamaan Kakkosen kauden avausvoittoaan pitkään. HJS otti täyden kolmen pisteen potin heti toisessa sarjaottelussaan, kun se kaatoi keskiviikkona Kauniaisissa GrIFK:n numeroin 2-3 (2-2).

Hämeenlinnalaisten voiton ratkaisi 75. peliminuutilla laitapelaaja Eppu Kallio. Vaihdossa pelin aloittanut Kallio ehti olla kentällä ainoastaan kahdeksan minuuttia ennen onnistumistaan.

Vierasjoukkueen päävalmentajaa Lauri Hakasen heti kauden alussa tullut voitto tietysti lämmitti.

– Myös pelaajien ilmeestä näkee, että tämä oli hyvä ja tärkeä voitto kaikkien käänteiden jälkeen.

HJS tuli otteluun räväkästi. Se meni johtoon jo toisella minuutilla, kun keskikentällä täydet minuutit urakoinut Valtteri Kaarna teki joukkueensa kauden ensimmäisen osuman. Ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ollut Jesse Huhtala puolestaan lisäsi hämeenlinnalaisten johdon kahteen maaliin kuusi minuuttia myöhemmin.

GrIFK toipui kuitenkin vieraidensa salama-alusta nopeasti. Daniel Langhoff kavensi vartin pelin jälkeen numeroiksi 2–1 ja onnistui tasoituksen tekemisessä vain kaksi minuuttia myöhemmin.

– Ottelu oli erittäin kirjava. Alku meni ihan käsikirjoituksemme mukaan, eikä meillä ollut hätää. Sitten otimme nopeasti kaksi helppoa maalia omiin, ja yhtäkkiä peli oli ihan auki, Hakanen sanoi.

Päävalmentajan mukaan loppuottelu olikin hyvin tasainen.

– Olimme urheilullisesti vastustajaa huomattavan paljon edellä. Muilta osin puntit tasoittuivat pelin edetessä. Grani sai paljon painetta myös läpi toisen jakson ja pystyi luomaan tilanteita erinomaisilla yksilötason pelaajillaan.

Myös kotijoukkueen kolmas maali oli muutaman kerran hyvin lähellä.

– Ilahduttavaa on se, että selviydyimme kaikesta jännityksestä lopulta kuivin jaloin, ja meiltä löytyi pelaajia, jotka löivät takapuolta ja naamaa eteen niin, että blokkasimme viimeiset laukaukset. Siinä olimme viikossa kasvaneet, Hakanen iloitsi. HÄSA

Päivän lehti

11.7.2020