Urheilu Hämeenlinna

HPK:n Toivanen: Jokereiden katsojarajoitukset eivät muuta Liigan ja HPK:n tilannetta

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen arvioi, että lopulliset päätökset Liiga-kauden yleisöohjeistuksista ja -rajoituksista saattavat tulla vain viikkoa ennen kauden alkua.
HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen on kertonut HPK:n taloudellisen sietokyvyn kestävän yleisön rajoittamisen 50 prosenttiin Pohjantähti-areenan kapasiteetista. Kuva: Sara Aaltio
HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen on kertonut HPK:n taloudellisen sietokyvyn kestävän yleisön rajoittamisen 50 prosenttiin Pohjantähti-areenan kapasiteetista. Kuva: Sara Aaltio

Jokerit tiedotti pelaavansa KHL-kauden kotiottelunsa Helsingissä kaudella 2020-21 koronaviruspandemiasta huolimatta. Aiemmin oli ehditty spekuloimaan joutuisiko Jokerit pelaamaan koronavirustilanteen vuoksi kotiottelunsa Suomen rajojen ulkopuolella.

Jokerit jätti matkustamatta kauden avausotteluun Dinamo Minskiä vastaan Valko-Venäjällä. Jokerit avaa kautensa lauantaina vieraspelillä Riiassa. Ensimmäinen kotipeli pelataan keskiviikkona Neftehimik Nizhnekamskia vastaan.

Jokerit tiedotti, että se voi nykyisten yleisötapahtumien rajoitusten takia sallia katsomoon enintään 4 500 ihmistä. Se on noin kolmannes Hartwall Areenan 13 349 katsojan kapasiteetista.

Jokerit kertoo noudattavansa KHL:n koronavirustoimia. Vierasjoukkueet saapuvat Helsinkiin tilauslennoilla, pysyttelevät hotellissa eristetyissä tiloissa ja siirtyvät areenalle linja-autolla. Areenan kaukalotasolla on niin sanottu ”clean zone”, eli puhdas alue. Sinne pääsevät vain KHL:n koronatestauksen piirissä olevat ihmiset, joilla on voimassa oleva negatiivinen testitulos.

KHL on ilmoittanut Hämeen Sanomien tietojen mukaan, että se vastaa jokaisen seuratoimijan ja pelaajan testaamisesta viiden päivän välein.

 

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivasen mukaan Jokereiden tiedottamat katsojarajoitukset eivät kuitenkaan määritä suuntaviivoja Liiga-kauden katsojarajoituksiin esimerkiksi HPK:n osalta.

Toivanen kertoi elokuun puolivälissä Hämeen Sanomille, että HPK:n taloudellinen sietokyky kestäisi yleisön rajoittamisen 50 prosenttiin Pohjantähti-areenan kapasiteetista.

– Liigan suhteen ei ole tullut asioihin muutoksia, vaan samat määräykset ovat edelleen voimassa. Kapasiteettirajoitusta ei tällä hetkellä ole vaan se määräytyy edelleen sen mukaan, että turvaohjeita voidaan noudattaa, Toivanen sanoo.

 

Lokakuussa alkavan Liiga-kauden suhteen ei kuitenkaan ole olemassa vielä lopullisia ohjeistuksia ja rajoituksia. Toivanen arvioi, että päätökset saatetaan saada vasta noin viikko ennen Liiga-kauden alkua.

– Lokakuun suhteen ei ole vielä olemassa vedenpitäviä päätöksiä. Jokereiden osalta tehty päätös perustuu ilmeisesti siihen, että turvaväleistä voidaan huolehtia, Toivanen sanoo.

– Päätökset voivat tosiaan venyä viime tinkaan. Se on hankalaa, mutta viranomaisia voi tässä tilanteessa myös ymmärtää hyvin, sillä viikossa voi tapahtua tartuntatautitilanteen suhteen paljon.

Liiga-kausi alkaa 1. lokakuuta, jolloin ohjelmassa on HPK-Kärpät. HäSa

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic