Urheilu

Tomi Nykäselle kauden neljäs suomenmestaruus pyöräsuunnistuksessa

Tomi Nykänen menestyy pyöräsuunnistuksessa. Kuva: Esko Tuovinen
Tomi Nykänen menestyy pyöräsuunnistuksessa. Kuva: Esko Tuovinen

Pyöräsuunnistuksen SM-kilpailut erikoispitkillä matkoilla suunnistettiin sunnuntaina Lahdessa. Lammilainen Tomi Nykänen polki jälleen mestaruuteen H20-sarjassa. Nykänen on ollut koko kauden sarjassaan lyömätön, sillä tämä oli jo neljäs SM-kulta tänä kesänä. Kesäkuussa irtosivat Tampereella sekä sprintin että pitkän matkan mestaruudet ja elokuussa oli Rajamäeltä kotiin tuomisina keskimatkan kultaa. Erikoispitkien kisoissa Nykäsellä oli suunnistettavaa 21,3 kilometriä, mihin aikaa kului 1.25.27 ja eroa seuraavaan kertyi liki kolme minuuttia. Mestarilla oli aikaa tehdä alussa virheitäkin, mutta loppurata sujui ongelmitta.

‒ Kakkosrastille tuli paha virhe, kun muutin reitinvalintaani ja toteutus meni ihan mönkään. Koko väli meni ässämutkille ja rastille päästyäni, tiesin, että tässä tuli paljon takkiin, kertasi Lahden Suunnistajat-37:n pyöräsuunnistaja vaihtelevaksi ja mutaiseksi luonnehtimaansa kilpailuaan.

‒ Mestaruuksissa ei suurta eroa ole, mutta tämä oli erityisen mukava siksi, kun tämä oli viimeinen junnukisa, kun kausikin loppui tähän, mietti ensi kaudeksi pääsarjaan vaihtava lammilainen.

Myös Lammin Säkiän pyöräsuunnistajat Marja Rantanen sekä Sisko Anttila ottivat SM-kultaa. Rantasesta tuli mestari D40-sarjan 17,5 kilometrin radalla ja Anttila voitti D60-sarjan 11,0 kilometrin radalla.

Pääsarjojen kärjessä olivat tutut nimet. Miesten mestaruuden vei 28,5 kilometrin radalla Ylistaron Kilpa-Veljien Teemu Kaksonen (1.42.11) ennen Jalasjärven Jalaksen Jussi Laurilaa. Naisten mestariksi 21,3 kilometrin radalla suunnisti ja polki Kooveen Marika Hara (1.36.34) ennen OK Trianin Ingrid Stengårdia. STT

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic