Urheilu

Toni Ojala siirtyy Raumalle

Janassa saavutetun SM-pronssin jälkeen Feran naisten superpesisjoukkueessa on tarjolla kehitysprojekti.
Kuluneella kaudella Ojala johti Janakkalan Janan naisten ykköspesisjoukkuetta sekä B-tyttöjen superpesisryhmää, joka ylsi SM-pronssille. Kuva: Tomi Vesaharju, arkisto

Hattulalainen Toni Ojala siirtyy raumalaisen naisten superpesisjoukkue Feran pelinjohtajaksi. Osapuolet allekirjoittivat maanantai-iltana 2+1-mallia olevan sopimuksen, joka alkaa 1. lokakuuta.

Pohjanmaalta kotoisin oleva Ojala pelasi omalla urallaan superpesistä Alajärven Ankkureissa.

Pelinjohtajana hän on ollut suurimman osan aikaa Hämeenlinnan Paukussa, mutta uralle mahtuu myös pari kautta naisten superia Vihdin Pallossa.

Kuluneella kaudella Ojala johti Janakkalan Janan naisten ykköspesisjoukkuetta sekä B-tyttöjen superpesisryhmää, joka ylsi SM-pronssille.

– Loppuun asti mentiin Janan kanssa ja siksi sopimuksen teko venyi tänne asti. Haikein mielin tietysti siirryn, parikymmentä vuotta on tullut täällä toimittua ja paljon on hyviä ystäviä. Mutta toisaalta siirto tuo taas uutta, kaikkialla on oma kulttuurinsa. Satakunta on minulla täysin uusi alue, Ojala toteaa.

– Mutta kotini säilyy Hattulassa. Täältä on parin tunnin ajomatka Raumalle. Talvikaudella leiriviikonlopuiksi seura hoitaa minulle asunnon ja samoin sitten kesällä pelikauden aikana tarpeen mukaan minulla on asunto Raumalla.

 

Ojalaa houkuteltiin jo vuosi sitten Raumalle, mutta silloin muun muassa työkuviot estivät siirron. Nyt nämä esteet olivat poissa, sillä Parolannummen Panssariprikaatin kapteenin työura päättyy vuodenvaihteeseen.

– Vuosi sitten oltiin jo lähellä sopimusta, mutta Jana projekti vei silloin voiton. Nyt oli hyvä aika lähteä, kun minulla on enemmän aikaa pesäpallolle ja Raumalla on suunnitteilla pidempi kehitysprojekti. Joukkuetta on nuorennettu rajusti ja parin vuoden sopimus antaa minulle rauhan keskittyä joukkueen kehittämiseen, Ojala korostaa.

Fera sijoittui kuluneella kaudella runkosarjassa kuudenneksi ja taipui puolivälierissä tamperelaiselle Manse PP:lle. Joukkueella on ensi kaudelle valmiina yhdeksän pelaajasopimusta. Feran B-tytöt saavuttivat SM-hopeaa. HäSa

 

 

 

Päivän lehti

21.1.2020