Kiekko Urheilu

Tony Virta liittyy Jokereiden valmennustiimiin

Hämeenlinnalainen valmentaja pääsee mukaan KHL:n menoon.
Tony Virta (vas.) valmentaa ensi kaudella Jokereita. HPK:ssa Virta on valmentanut Matti Tiilikaisen kanssa seuran A-nuorten liigajoukkuetta. Kuva: Terho Aalto
Tony Virta (vas.) valmentaa ensi kaudella Jokereita. HPK:ssa Virta on valmentanut Matti Tiilikaisen kanssa seuran A-nuorten liigajoukkuetta. Kuva: Terho Aalto

Hämeenlinnalainen jääkiekkovalmentaja Tony Virta, 46, nähdään ensi kaudella KHL-seura Jokereiden vaihtoaitiossa. Virta on tehnyt kauden mittaisen sopimuksen helsinkiläisseuran kanssa.

Kaksi edellistä kautta Virta oli apuvalmentajana Mestisseura Kiekko-Vantaassa. Sitä ennen Virta oli kahden kauden ajan HPK:n A-nuorten valmentajaryhmässä, joissa hän juhli Matti Tiilikaisen päävalmentajakaudella 2016–2017 ikäluokan liigamestaruutta.

Virta on HPK:n kasvatti, joka pitkällä ja menestyksekkäällä pelaajaurallaan tahkosi muun muassa 770 liigaottelua, neljät MM-kisat ja kahdeksan NHL-ottelua Minnesota Wildin riveissä.

Hän saavutti pelaajana kolme Suomen mestaruutta TPS-paidassa ja kaksi MM-mitalia maajoukkueessa. Virta valittiin SM-liigan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2000–01. Kokemusta kertyi myös Ruotsin, Sveitsin ja Saksan kiekkokaukaloista.

Jokereissa Virta pelasi kolme kautta SM-liigassa vuosina 2005–2008.

Valmentajana Virta ottaa nyt melkoisen harppauksen. Hän korvaa Jokereissa Nuorten Leijonien päävalmentajaksi nimitetyn Raimo Helmisen.

– Hyvillä mielin tartuin heti mahdollisuuteen liittyä KHL:n huippujoukkueisiin kuuluvan seuran riveihin. Päävalmentaja Lauri Marjamäen johtama joukkue pelaa Euroopan kovatasoisimmassa sarjassa, jossa on paljon kovatasoisia pelaajia. Kyllä tämä on melkoinen hyppy urallani, Virta kuvailee.

 

Virta on jo aloittanut valmistautumisen ensi kauteen. Todenteolla hommat alkavat Tokella kuitenkin vasta kesällä.

– Joukkue kokoontuu heinäkuussa, mutta jo nyt meillä on ollut palavereja ja olemme suunnitelleet ensi kautta. Jokereissa pääasiallinen tehtäväni on todennäköisesti hyökkääjien peluuttaminen ja ylivoimapeli, Virta kaavailee.

Jokereihin Virran tie ei vienyt enää vanhalla kaavalla.

– Minua eivät nimittäin enää kutsuneet hommiin vanhat kaverit. Siinäkin mielessä ollaan nyt astumassa isompiin saappaisiin, Virta nauraa.

Jokerit ylsi tällä kaudella KHL:n pudotuspeleihin, mutta hävisi ensimmäisellä kierroksella Dynamo Moskovalle. Välieriin sakka seura ylsi ensimmäisellä KHL-kaudellaan 2014–2015 ja kaudella 2017–2018. HäSa

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic