Urheilu

Torstairastien kausi alkoi Tervaniemessä

Hämeen Sanomien torstairastit alkoivat Hämeenlinnan Tervaniemessä. Esimakua kartan kanssa liikkumisesta oli tosin jo voinut hankkia korttelirasteilta. Kauden aikana ohjelmassa on yhteensä 50 tapahtumaa, joista Riihimäen Suunnistajien tiistairasteja kaksikymmentä. Karttoja on tullut sekä aivan uusia että myös ajan tasalle päivitettyjä. Uusia löytyy muun muassa Kalvolasta Kankaisten alueelta. Keihäällä on lisäksi karttaprojekti Könnölän suunnasta.

– Nämä ensimmäiset ovat aina helpommassa maastossa ja varsin helpoilla radoilla, sanoi avausrastien ratamestari Markku Virtanen.

Ennen alkua ilmassa oli melkoisesti räntää, mutta hetken päästä aurinkokin näyttäytyi kuntoilijoille.

Suunnistusliitto on aloittamassa seurojen avuksi suunnistajan palvelua, jonka avulla tiedot tapahtumista ja jopa maksu hoituisi älypuhelimilla. Liiton tarkoitus on aloittaa pilottikokeilu muutamien seurojen kanssa ja laajentaa toimintaa ensi vuonna. Liitolla on jo muutaman vuoden ollut kuntoilijoille oma edullinen vakuutus, joka on saanut kohtalaisen suosionkin.

Heli Tiainen ja Mika Väänänen kiersivät lyhyemmän neljän kilometrin radan, nyt 3,4 kilometriä.

– Laji tuntui muutama vuosi sitten kiinnostavalta ja sitä se myös todella on, vaikka nyt alussa vähän räntää tiputtelikin. Haastettakin matkalla on aina mukana sopivasti. Aika kuluu hyvin nopeasti karttaa lukiessa maastossa. Voimme vilpittömästi suositella tätä kenelle vain, Tiainen ja Väänänen todistivat. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic