Urheilu Hämeenlinna

TPS kukisti Steelersin kahdesti yhdessä illassa – Petri Kemppainen kaatoi likasankonsa lähes kaikkien niskaan

Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen tylytti joukkuettaan ja tuomaria.
TPS:n Juuso Alin antoi painetta Steelersiä hattutempullaan herättäneelle Niko Einiölle. Kuva: Tomi Vesaharju
TPS:n Juuso Alin antoi painetta Steelersiä hattutempullaan herättäneelle Niko Einiölle. Kuva: Tomi Vesaharju

Yksi erä kauden parasta, kaksi erää heikkoa Steelersiä. Näin voidaan tiivistää keskiviikon salibandyliigaottelu, jossa Steelersin miehillä oli mielessä jo kymmenen ottelun tappioputken katkaisu hallitsevaa hopeamitalisti TPS:ää vastaan.

Turkulaisfinalisti on voittanut tällä kaudella vain heikompiaan, mutta tehnyt sen joka kerta selvästi. Myös hämeenlinnalaisjoukkue liittyi TPS:n murskaamien listalle, kun vieraat hakivat Elenia-areenasta 9–4-voiton. Eränumerot 0–4, 4–2, 0–3 kertovat kaksijakoisuuden.

Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen kävi tavallista enemmän kierroksilla ja kehotti myös toimittajaa olemaan säästelemättä sanoja.

– Ensimmäinen erä oli ihan kamalaa. Äijät pelkäsivät ja suoraan sanottuna v***tti katsoa omaa joukkuetta. Sanoin kopissa, etten ole nähnyt tällaista ämmälaumaa vuosiin, Kemppainen sanoi heti pelin jälkeen.

– Toisessa erässä veimme kaksinkamppailut 23–7 ja pääsimme vähän pelille. Sitten yksi huono syöttö ja meidän joukkue lopahtaa. Sama ensimmäisessä erässä. Emme voi näin helpolla myydä nahkaamme.

 

TPS hoiteli Steelersin ensimmäisessä erässä 13 minuutissa. Eero Jalo iski Miko Kailialan syötöstä jo 21 sekunnin pelin jälkeen ja toistamiseen viiden minuutin kohdalla. Erän puolivälin paikkeilla TPS rokotti siirretystä rangaistuksesta ja ylivoimalla.

Tappiohenkinen Steelers kuitenkin ryhdistäytyi ja pelasi huikean kakkoserän. Isännät hankkivat erän ensimmäisen kympin aikana TPS:lle 18 jäähyminuuttia ennen kuin maalihanat aukesivat. Steelers nousi vain 16 sekunnissa maalin päähän 3–4:ään Niko Einiön ja Nico Jonaesonin maaleilla.

TPS palautti komennon aikalisänsä jälkeen. Ensin Jonaeson nyrjäytti jälleen nilkkaansa joutuen sivuun loppueräksi. Mikko Hautaniemi täräytti tämän jälkeen avopaikasta turkulaisten viidennen hämeenlinnalaislähtöisen Sami Saarisen tarjoilusta.

Einiön hattutempun täydentänyt osuma herätti jälleen Steelers-toivon ajassa 37.28, mutta Kailialan ylivoimaosuma Tino Salmisen antamasta vapaalyönnistä tappoi kotijoukkueen kirin.

Kolmannessa erässä maajoukkueen 197-senttinen jokerikortti Hautaniemi näytti kirjaimellisen suuruutensa laukomalla illan kolmannen ja neljännen maalinsa. Steelers oli käytännössä lyöty TPS:n pisteykkösen iskettyä jo erän ensimmäisellä vedolla 14 sekunnin kohdalla.

 

TPS iski kolme maalia ylivoimalla. Peli oli kovaa ja molemmat joukkueet saivat tilastoihin neljä ylivoimaa. Kemppaisen mielestä tuomaritoiminta jätti toivomisen varaa ja hän polttikin päreensä Julius Aaltosen saatua toisen erän lopussa maaliin johtaneen jäähyn jatkuvasta väärästä pelitavasta.

– Toinen tuomareista oli pihalla kuin tamponin naru, ei Hämeenlinnan mies (Henri) Hakala vaan se toinen (Kimmo Koppinen). En tiedä, mitä tapahtui ja mitä hänelle pitäisi sanoa, Kemppainen sauhusi.

Steelersin pisteykkösellä ja kapteenilla Nico Jonaesonilla oli todellakin vaiherikas ilta. Hän aloitti ottelun puolustajana, edelleen toipilaan Jarno Mäkisen paikalla, mutta muodosti toisessa erässä uuden ykköshyökkäysketjun Markus Siprosen ja Jukka Jaakonsaaren kanssa.

Toiseen erään hän teki tehot 1+1. Kolmanteen erään jäähoitoa saanut maajoukkuemies palasi otteluun. Kemppaisen mielestä Jonaesonillakaan ei tapahtunut tarpeeksi.

– Meidän kärkipelaajatkin olivat pihalla. Jonaesonkin toista peliä putkeen ihan kuutamolla ja haahuili missä sattuu. Ajattelimme ensin siihen Mäkisen paikalle, kun hän tuntuu pakin tontilla muutenkin viihtyvän. Kokeilimme sitten samaa ketjua kuin viime pelissä, jotta olisimme saaneet hyökkäystehoja, mutta sekään ei toiminut, Kemppainen pohti.

 

Steelers vierailee perjantaina Sipoossa sille ensimmäisellä kierroksella hävinneen ÅIF:n vieraana.

– Emme voi pärjätä missään sarjassa pelaamalla vain 20 minuuttia. En ole moneen vuoteen haukkunut omaa joukkuetta, mutta tänään sen tein. Pitääköhän taas mennä räyhäämään, jos vaikka sillä tavalla löytäisimme peli-ilon perjantaille, Kemppainen sanoi. HäSa