Kiekko Urheilu

TPS ryösti pisteet, HPK heräsi liian myöhään – ”Välillä tuntui että kaikki menee pieleen”

Vajaamiehisen HPK:n lukuisat kömmähdykset maksoivat voiton TPS:ää vastaan.
TPS:n Jonne Virtanen (vas.) yrittää pysäyttää HPK:n Robert Leinoa. Kuva: Riku Hasari

Jo alun pitäen oli selvää, että tämä viikko ei tulisi olemaan HPK:lle helpoimmasta päästä.

Kerhon miehistöstä sivussa maajoukkueen matkassa joukkueelta oli kolme tärkeää miestä – päävalmentaja Antti Pennanen, puolustaja Niklas Friman ja paras pistemies Teemu Turunen. Lisäksi ottelussa TPS:ää vastaan puuttuivat runkopelaajista mm. Arto Laatikainen, Jesper Lindgren ja Janne Lahti.

Viikon toinen voitto jäikin saavuttamatta, kun TPS haki vieraspisteet Ritariareenasta loppuluvuin 5–4.

 

HPK sai otteluun vauhdikkaan alun Markus Nenosen paukauttaessa kiekon maalille, josta Jere Innala pääsi puttaamaan illan ensimmäisen maalinsa. TPS kuitenkin tasoitti vain hetkeä myöhemmin, kun Niclas Lucenius menetti kiekon maalin takana ja Elias Karvonen pääsi siirtämään kiekon HPK-rysään.

Toisen erän aikana TPS ryöpsähti kahden maalin karkumatkalle päätöserään – ja siitä HPK saa syyttää vain itseään.

TPS:n johto-osuma syntyi Zach Budishin ryöstäessä kiekon maalin takaa kellahtaneelta Jan Brejcakilta. Budish toimitti kiekon 17-vuotiaalle sensaatiolle Kaapo Kakolle, joka siirsi TPS:n 2–1-johtoon. Turkulaisten kolmannessa maalissa Markus Nenoselta jäi pitämättä Kakko maalin edessä, joka pääsi siirtämään illan toisellaan limpun ohi Larmin.

Kolmannessa erässä TPS siirtyi jo kolmen maalin johtoon, kun Markus Niemeläinen teki tennistermein pakottamattoman virheen, suupaisten ohi kiekosta kalliin seurauksin, kun Otto Nieminen sivalsi TPS:n 4–1 -johtoon.

– Välillä tuntui, että kaikki mitä teimme meni pieleen, HPK:n hyökkääjä Philippe Cornet sanoitti.

 

HPK taisteli kuitenkin vielä itsensä maalin päähän Niclas Luceniuksen ja Otto Paajasen maaleilla. Lento loppui kuitenkin Simon Suorannan siirtäessä TPS:n voittomaalin tyhjiin.

Jere Innala kavensi vielä 14 sekuntia ennen loppua, mutta se jäi laihaksi lohduksi.

– Teimme hyvän nousun lopussa. Petteri Nikkilä osui tolppaan tilanteessa, jossa peli olisi voinut olla 4–4. Tästä huolimatta ottelu ei ollut kokonaisuutena parastamme. Samaa voi sanoa omasta ja ketjuni suorituksesta, meidän pitää olla parempia, Cornet totesi.

Cornet ei lähtenyt hakemaan selityksiä kokoonpanomurheista.

– Ei ole tekosyitä. Emme lähteneet otteluun tarpeeksi vahvasti. On ihan sama ketä on kokoonpanossa, emme voi vetää välivaihtoja tai nukkua kokonaista erää.

 

Ottelussa HPK:n vastuuvalmentajana toimineella Timo Turusella oli samankaltaisia mietteitä ottelun jälkeen.

– Lähdimme avauserään hyvin, toinen oli sähellystä ja kolmannessa pelasimme erinomaisesti. Tämä oli kuitenkin isojen virheiden peli ja siksi hävisimme. Taululla luki ennen peliä, että mikään ei heilauta ja hyvin hoidimmekin lopun, jotta pääsimme kamppailemaan vielä pisteistä, Turunen sanoi.

Neljäntenä sarjassa jatkava HPK kohtaa ensi viikon tiistaina Lukon kotikentällään. HäSa

HPK–TPS 4–5 (1–1, 0–2, 3–2)

1. erä: 3.55 Jere Innala (Markus Nenonen-Miro Karjalainen) 1–0, 4.26 Elias Karvonen (Lauri Pajuniemi-Teemu Väyrynen) 1–1,

2. erä: 29.15 Kaapo Kakko (Zach Budish) 1–2, 35.33 Kaapo Kakko (Joseph Piskula-Teemu Väyrynen) 1–3,

Jäähyt: 23.21 Joseph Piskula TPS 2 min.

3. erä: 49.49 Otto Nieminen 1–4, 55.18 Niclas Lucenius (Otto Paajanen-Robert Leino) 2–4 yv im, 56.34 Otto Paajanen (Petteri Nikkilä-Robert Leino) 3–4 im.58.40 Simon Suoranta (Jonne Virtanen) 3–5 tm.59.46 Jere Innala (Markus Nenonen-Otto Paajanen) 4–5 tv im.

Jäähyt: 54.01 Lucas Ekeståhl jonsson TPS 2 min, 58.53 Robert Leino HPK 2 min, 58.53 Joseph Piskula TPS 2 min.

Jäähyt yhteensä: HPK 1×2 min=2 min, TPS 3×2 min=6 min.

Maalivahtien torjunnat: Emil Larmi HPK 2+6+3=11 (pois: 54.01–55.18) (pois: 56.18–56.34) (pois: 57.42–58.40) (pois: 58.52–60.00), Henrik Haukeland TPS 10+6+11=27.

Yleisöä: 3  735.

 

Kommentti: Kahden kerroksen väkeä

Vaikka HPK:lla oli Leijonien matkassa päävalmentaja Antti Pennanen, puolustaja Niklas Friman ja hyökkääjä Teemu Turunen, sen taakse ei voi tämän tappion kanssa mennä.

Myös TPS:ltä oli nimittäin sivussa ykkösvahti Rasmus Tirronen, puolustaja Santeri Lukka ja hyökkääjä Oula Palve – joten maajoukkuekomennusten osalta puntit menivät melko tasan.

Tästä huolimatta on sanottava, että Friman esimerkiksi on kuin sohva HPK:n olohuoneessa. Sen merkitystä peruselementtinä huoneelle ei ymmärräkään, kunnes se sieltä on poissa. Samaa voi sanoa Arto Laatikaisesta.

Kaksikko tarjoaa varman laadukasta peruspeliä vaihdosta toiseen.

TPS:ää vastaan juuri varman laadukasta peliä olisi tarvittu, sillä puolustuspäässä näki silmiinpistävästi, että osalle pakeista kasvanut vastuu oli liikaa TPS:n tasoista ryhmää vastaan. Virheitä tuli liikaa ja ne maksoivat kovan hinnan.

TPS-tappion vuoksi ei ole syytä surkutella, mutta se muistutti jälleen myös sen miten selkeästi näkyy, kun kapean materiaalin joukkueella on parhaita pelaajia sivussa siinä määrin kuin HPK:lla perjantaina.

Samuel Savolainen