Urheilu

TPS ryösti pisteet HPK-kiekkonaisilta – ”He rankaisivat meitä kovalla kädellä”

HPK-kiekkonaisten tappioputki venähti viiden ottelun mittaiseksi.
Susanna Tapanin tasoitusmaali kohotti TPS-pelaajien kädet kattoa kohti.

HPK-kiekkonaiset ei pystynyt hyödyntämään vahvaa alkuaan TPS:ää vastaan, vaan kärsi lauantaina Metritiski-areenassa viidennen perättäisen tappionsa.

Kotijoukkue avasi ottelun maalihanat Julia Liikalan viimeistellessä Essi Määtän ja Heli Allisen syötöistä. TPS onnistui kuitenkin tasoittamaan, kun Minni Lehtopellon laukaus muutti suuntaa Maija Otamosta vain 59 sekuntia ennen erän loppua.

Toisessa erässä HPK siirtyi jälleen johtoon Iida Haakanan iskiessä kiekon ohi TPS-vahti Isabella Portnoj’n.

Ottelun kummallisin tilanne nähtiin toisen erän puolivälin jälkeen, kun TPS:lle puhallettiin rangaistuslaukaus. TPS:n 13-vuotias hyökkääjä Pauliina Salonen lähti hieman hätäisesti ottamaan vauhdin ja kun tuomari antoi vihellyksellään luvan antaa rangaistuslaukauksen, Salonen hätkähti ja pysähtyi. Tässä vaiheessa tuomari vihelsi pilliin uudestaan, levitti kätensä ja rankkari hylättiin ennen kuin se oli ehtinyt kunnolla alkaa. Tuomio ei TPS-penkin protestoinnista huolimatta muuttunut.

– Sääntö on, että pysähtyä ei rankkareissa saa. Hän lähti liian aikaisin ampumaan eikä tuomarille jäänyt muuta mahdollisuutta, näki HPK-kiekkonaisten päävalmentaja Markku Pirttiniemi.

 

TPS tasoitti jälleen puntit kolmannen erän alussa, kun maajoukkuehyökkääjä Susanna Tapani laukoi ottelun tasoihin. Tapanilla oli läpiajossa mahdollisuus muutamia minuutteja myöhemmin johto-osumaan, mutta Salla Sivula HPK-maalilla torjui.

Kun ottelua oli jäljellä reilut kuusi minuuttia TPS:n Uchechi Udeh rosvosi kiekon ja siirsi turkulaiset johtoon. TPS lisäsi Tapanin lavasta vielä seuraavan täysosuman tyhjiin.

HPK ei antautunut pyristelemättä, vaan tuli kahdeksan sekuntia ennen loppua Elina Heikkisen maalilla maalin päähän Allisen syötöstä. TPS:n Otamo kuitenkin heitti vielä toisen maalin tyhjään rysään seuraavan aloitustilanteen jälkeen ja vierailijat pääsivät juhlimaan 5–3 -voittoa.

– Peli oli alussa meidän hallussa, mutta he rankaisivat meitä kovalla kädellä henkilökohtaisista virheistämme. Sellaisille maailmanluokan pelaajille kuin Susanna Tapani, ei yhtään lahjaa pitäisi antaa, Pirttiniemi sanoi.

– Oli meilläkin paikat tehdä riittävästi maaleja, mutta ei vain osunut ja vastustajan maalivahti oli kyllä hyvä.

 

Kiekkonaisilla on mahdollisuus kirkastaa viikonloppuaan heti sunnuntaina Metritiski-areenassa KalPaa vastaan. Pirttiniemi näkee, että joukkueen on palattava perusasioiden äärelle tappioputken katkaisemiseksi.

– Huolellisuus kiekon kanssa on oltava parempaa. Täytyisi nöyrästi lähteä liikkeelle, pakkien on annettava helppo ensimmäinen syöttö eikä hakea mitään kuningasjuttua. Huomenna on uusi päivä ja astetta kovempi joukkue taas vastassa. Jonkinlainen herätys toivottavasti saadaan aikaiseksi, Pirttiniemi sanoi.

HPK-kiekkonaiset kohtaa sunnuntaina kuopiolaisvieraansa kello 14. HäSa

Päivän lehti

9.8.2020