Urheilu

Kerholle tappio jatkoerässä – Otteluvoitot nyt 2-1

Jännitysnäytelmä kääntyi TPS:lle, joka kavensi jatkoajalla otteluvoitot 2–1 -tilanteeksi Otto Niemisen maalilla.
TPS:n Kaapo Kakko oli vaarallinen mies HPK:n maalivahdin Emil Larmin tontilla. Kuva: Jari Laurikko A
TPS:n Kaapo Kakko oli vaarallinen mies HPK:n maalivahdin Emil Larmin tontilla. Kuva: Jari Laurikko A

Puolivälieräsarjan kolmannen ottelun pöytä katettiin tällä kertaa Turun Gatorade Centeriin, jossa ottelusarjassa johtoasemaan noussut HPK lähti jahtaamaan 3–0-johtoa sarjassa.

 

Katso ottelukooste:

 

HPK sai haluamansa alun ottelulle ja oli selkeästi aloitteellisempi ja hallitsevampi osapuoli ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Avausmaalin iski siirtotakarajalla Kerhoon Jukureista hankittu hyökkääjä Janne Tavi, joka unohtui maalin eteen TPS-puolustukselta. Tavi kiitti tilasta ja ajasta ja siirsi rystyllä komeasti kiekon kattoon. Tavin onnistumisia HPK-leirissä oltiinkin odotettu, sillä maali – ja ylipäätään piste – oli Tavin ensimmäinen uudessa seurassaan. Syöttöpisteet kirjattiin Robert Leinolle ja Markus Nenoselle.

Ensimmäisen kymmenminuuttisen tapahtumia kuvastelee se, että ottelusarjassa ahdinkoon ajautunut TPS kirjasi ensimmäisen laukauksensa vasta erän lähestyessä puoliväliä.

Avauserä oli jäähyjen sävyttämä, sillä TPS:lle vihellettiin neljä kappaletta kaksiminuuttisia ja HPK:lle kolme.

 

Jos ensimmäinen erä oli HPK:n, toisessa erässä niskan päällä oli kotijoukkue TPS.

Toisessa erässä Petteri Nikkilän istuessa rangaistusaitiossa laaduttomamman toisen erän pelannut HPK joutui antautumaan, kun TPS onnistui vihdoin maalinteossa ajassa 36.31 Otto Niemisen tasoittaessa paluukiekosta ottelun ylivoimalla.

 

Kolmannessa erässä HPK:lla oli vaikeuksia käynnistää hyökkäyspeliään ja TPS pääsi vyörymään vierasjoukkueen hyökkäyspäätyyn. TPS:n Jonne Virtanen pääsi iskemään irtopalan maalin ja siirsi TPS:n ensi kertaa koko ottelusarjassa johtoon.

Ilo jäi lyhytaikaiseksi, sillä HPK ei halvaantunut takaiskusta, vaan alkoi vihdoin saamaan tunnettuja kulmamyllyjään pyörimään. Tulosta tuli, kun Markus Nenonen kiskaisi komealla rannelaukauksella pelin tasoihin vain vajaa kaksi minuuttia myöhemmin.

Erän puolivälin jälkeen HPK:lle tarjottiin kultaista mahdollisuutta kun Olli Kaskinen komennettiin jäähypenkille, ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Kun kolmatta erää oli jäljellä vain 2.54, Eetu Tuulola kaatoi TPS-pelaajan, joutui toistamiseen rangaistusaitioon ja HPK joutui alivoimalle pahimpaan mahdolliseen paikkaan. Kerhon alivoima kuitenkin tappoi jäähyn ja ottelu siirtyi jatkoajalle.

 

Jatkoajalla ratkaisua saatiin odottaa aina ensimmäisen jatkoerän viimeiselle minuutilla, jossa Otto Nieminen onnistui ottelun toisella maalillaan samalla kaventamaan sarjan 2–1-tilanteeksi.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli taiston tauottua pettynyt toisen erän pelaamiseen.

– Meiltä hyvä ensimmäinen erä, oli mahdollisuus tehdä useampikin maali. Sitten oli huonoja valintoja ja oli huonoa kiekollista peliä meiltä. Jatkoajan pelasimme hyvää jääkiekkoa, oli lukuisia paikkoja. Niin kliseisesti kuin se menee, jos et tee paikoistasi maaleja, vastustaja tekee, Pennanen summasi.

TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen koki, että kiekot pomppivat myös vihdoin turkulaisten suuntaan.

– Uskottiin auringonpaisteeseen ja siihen, että aurinko paistaa myös meille. Tänään pomppi meille, taistelimme ja sinnittelimme. Otto Nieminen on kuuma kuin perhana ja Henrik Haukeland oli maalissa hyvä.

Ottelusarjan seuraava ottelu pelataan Hämeenlinnassa keskiviikkoiltana, jossa joukkueet kohtaavat sarjan neljännessä kamppailussa. HäSa

 

Lue myös: Katso videot maaleista sekä jäähytilanteista!

 

Petteri Sihvosen kommentti: Varasentteri Nikkilä

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Ai, ai, kyllä minä nautin. TPS-HPK, ensimmäisen erän loppupuoli. TPS pelaa 1–4-trapin. HPK vuorostaan hakee viidellä pelaajalla vauhdit alhaalta vanhaan kunnon tyyliin, kuten viivelähdössä kuuluukin hakea taiteen sääntöjen mukaan. Kerho lähtee neljällä pelaajalla muodostamaan kiekottomien pelaajien rintamaa, pelinrakentelu jää kokeneelle pakki Arto Laatikaiselle. Naps! Laatikaisen syöttö napsahtaa sinne, mihin sen pitääkin eli turkulaisten kärkikarvaajan rinnalle – puolustaja Petteri Nikkilän lapaan! Näin pelataan peliä, kun sitä oikein pelataan ja viekkaasti sittenkin. Alan termein: Nikkilä operoi varasentterinä.

Nostan tuollaisen pienen yksityiskohdan esiin tarkoituksella HPK:n pelaamisesta. Se on merkki siitä, että tällä hetkellä Kerhon piirissä ollaan asteella, jossa on vara hioa nyansseja, mikä taas tarkoittaa valtavaa itseluottamusta ja rauhaa sekä valmennustiimin että pelaajiston piirissä.

Se, että TPS lopulta voitti kotipelinsä Turussa, ei muuta asetelmaa. Pelillisesti sarjassa niskanpäällä on HPK.

 

Katso maanantain muiden pelien ottelukoosteet:


Tappara-Lukko:

 

Kärpät-Ilves:

 

Pelicans-HIFK: