Urheilu

Trialin SM-avauksen ykkönen: "Pinta oli paikoin kuin kuulalaakeria"

Timo Myöhänen viihtyi taas tutuissa Tervakosken maastoissa hyvin. SM-kauden avausvoitto irtosi selkeällä erolla muihin. Kuva: Jari Kohonen
Timo Myöhänen viihtyi taas tutuissa Tervakosken maastoissa hyvin. SM-kauden avausvoitto irtosi selkeällä erolla muihin. Kuva: Jari Kohonen

Tervakoski avasi perinteiseen tapaan trialin SM-sarjan. Perinteistä oli sekin, että kolme kertaa 12 jaksoa ajoi taitavimmin tamperelainen Timo Myöhänen. Hallitseva suomenmestari selvitti paikoin hankalan reitin 25 virhepisteellä.

– Maasto oli rutikuivaa ja se teki ajamisen hankalaksi. Pitoa oli välillä heikosti, pinta on paikoin kuin kuulalaakeria. Tosi epätavallista Tervakoskella, Myöhänen naureskeli.

Mestarille verrattain harvinainen lipsahduskin nähtiin, kun Myöhäselle rapsahti täydet viisi virhepistettä ensimmäisen kierroksen viidenneltä jaksolta.

– Toki löytyi perinteisestä ”Harrin kivikosta” viitosjaksolta sellainen kallioluiska, että hyvä kun jalkaisin pääsi siitä ylös. Siitä otin ekalla kierroksella viitosen, Myöhänen kertasi.

Sama jakso pääsi yllättämään Myöhäsen vielä uudelleen, kun se ajettiin kolmannen kerran. Se ei kuitenkaan enää kokonaistilanteeseen vaikuttanut.

Jere Karjalainen ajoi toisen kierroksen tasatahtiin, mutta ensimmäisellä ja varsinkin kolmannella vedolla Myöhänen pääsi karkuun. Näin Karjalaisen tulosta rasittivat 38 virhepistettä.

– Vähän erikoinen keli. Tosi vaikea löytää pitoa, Karjalainen pohti.

Kärkikaksikon jälkeen kolmanneksi vähäväkisessä TR1-luokassa ajoi Leevi Lindqvist. Nuori ajaja taituroi reitin läpi häviten lopulta vain kymmenellä pisteellä Karjalaiselle. Niko Nurmio jäi jo selvästi Lindqvistille. Peräti kolme ykkösluokan ajajaa perui osallistumisensa, joten SM-pisteistä kamppailtiin pääluokassa vain näiden neljän ajajan voimin.

TR2-luokka oli selkeästi Mika Oksasen heiniä. MP-taidon ajaja jätti Hämeen Moottorikerhon Samuel Jääskeläistä 11 pistettä. MP-Taidon Mikko von Plato oli kisan kolmonen.

TR3-luokassa tervakoskelaiset ottivat kaksoisvoiton. Sami Mannila ajoi Ilkka Oittisen kanssa alun tasatahtiin, mutta erinomainen kolmoskierros varmisti voiton Mannilalle.

Arttu Sämppi vei TR3 juniorit ja kokenut Harri Oittinen oli TR4:n senioreissa omaa luokkaansa. Niin ikään tervakoskelainen Ari Kyöstilä jäi 14 pisteen päähän Oittisesta. HÄSA

Päivän lehti

23.1.2020