Urheilu

Triathlonkesä käynnistyy Vanajanlinnasta

Vanajanlinnantiellä poljetaan tänäkin kesänä Finntriathlon Vanajanlinnan pyöräilyosuus. Kuva: Tomi Vesaharju
Vanajanlinnantiellä poljetaan tänäkin kesänä Finntriathlon Vanajanlinnan pyöräilyosuus. Kuva: Tomi Vesaharju

Vanajanlinna avaa Finntriathlonin kauden kuudennen kerran, kun se järjestää pikamatkan ensi lauantaina.

Vanajanlinnan kilpailussa uidaan 750 metriä, pyöräillään 20 kilometriä ja juostaan viisi kilometriä. Sprinttimatkan lisäksi tarjolla on supersprintti, jossa matkoina ovat 200 metrin uinti, 10 kilometrin pyöräily ja 2,5 kilometrin juoksu.

– Tämä sopii oivallisesti lajia kokeileville sekä nuorille. Finntriathlon Vanajanlinna on myös Suomen Triathlonliiton Suomen cup -kilpailusarjan ensimmäinen kilpailu, sanoo tapahtumapäällikkö Juuso Kutvonen.

Kilpailun uintiosuus uidaan Katumajärvessä, pyöräreitti kulkee Vanajanlinnantiellä, ja juoksuosuudella liikutaan linnan pihapiirissä golfkentän tuntumassa.

– Vanajanlinnassa kilpailukeskus ja -reitit ovat lähellä toisiaan, joten yleisö pääsee seuraamaan kilpailua lähietäisyydeltä. Vanajanlinnan palvelut takaavat kilpailuvieraiden viihtymisen koko kilpailupäivän ajan ja tarvittaessa pidempäänkin, Kutvonen kehuu tiedotteessa.

Mukana kilpailussa on jälleen Suomen kansallista kärkeä, joista moni avaa kauden Vanajanlinnassa. Lisäksi ikäsarjojen kärkisijoista käydään kova taistelu. Päivän ensimmäinen startti on klo 10.

Päivän lehti

28.1.2020