Urheilu

Tuchashvili Mestaruusliigan huhtikuun pelaaja

LP Viestin Mestaruusliigan kultajoukkueen ukrainalaispassari Viktoriia Tuchashvili on valittu naisten liigan huhtikuun pelaajaksi. Aiemmin Tuchashvili on valittu kuukauden pelaajaksi kolmasti: helmikuussa 2014, lokakuussa 2014 ja helmikuussa 2015.

Tuchashvili, 36, oli avaintekijä salolaisjoukkueen hyvässä finaalisarjassa ja samalla ukrainalainen kuittasi kolmannen SM-kullan kolmen kauden aikana, jotka hän on Suomessa pelannut. 

Koko tähdistö muodostui huhtikuulta finaalijoukkueiden pelaajista. Tuchashvilin lisäksi LP Viestistä valittiin mukaan jo peräti 23:nnen valintansa saanut libero Hillaelina Mäntylä, keskipelaajiksi ensikertalainen Anna Czakan sekä Nadezhda Gokhshtein sekä yleispelaaja Noora Kosonen. HPK:sta mukaan valittiin hakkuri Piia Korhonen ja yleispelaaja Allison Mayfield.

Kauden aikana Hillaelina Mäntylä ja Allison Mayfield valittiin seitsemästä kerrasta peräti kuudesti tähdistöön. Molemmat valittiin myös kertaalleen kuukauden pelaajaksi. Piia Korhonen valittiin tähdistöön viidesti ja kuukauden pelaajaksi kaksi kertaa. 

Kaikkiaan 23 eri pelaajaa valittiin kauden aikana kuukauden tähdistöön ja kuusi eri pelaaja kuukauden pelaajaksi.

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic