Urheilu

Tuija Soininen ja Marko Lindberg biljardin suomenmestareiksi

Hämeenlinnan Biljardiseuran edustajille kirkkaimmat mitalit poolissa ja kaisassa.
Marko Lindberg ja Tuija Soininen palasivat mestareina Helsingistä.

Hämeenlinnan Biljardiseuran Tuija Soininen ja Marko Lindberg juhlivat biljardin suomenmestaruuksia lauantaina Helsingissä. Soininen voitti poolin 9-pallon naisten mestaruuden, ja Lindberg oli paras kaisassa.

Soininen voitti Helsingin Kulttuuritalossa pelatuissa kaikkien biljardilajien SM-kisoissa finaalissaan vantaalaisen Jam Poolin Nita Viitalan erävoitoin 6–5. Finaaliin Soininen raivasi tiensä kukistamalla lappeenrantalaisen Billiard Clubin Johanna Vartiaisen luvuin 6–2.

Kovatasoisessa miesten kaisafinaalissa Marko Lindberg löi Helsingin Biljardikerhon Olli Muotkan 2–1. Semifinaalissa Lindberg voitti kotkalaisen Kaisa-Karhujen Simo Palvimon 2–1.

Lindbergin voitto ei ollut yllätys, sillä hän on pelannut mainiosti koko kauden.

Poolin 9-pallon suomenmestariksi ylsi turkulaisen AuraBiljardin Kim Laaksonen. Pyramidin ykkönen oli puolestaan helsinkiläisen PVK:n Petri Pohjola, ja snookerin mestariksi pelasi AuraBiljardin Robin Hull.

Kymmenisen vuotta biljardia harrastaneelle Tuija Soiniselle mestaruus oli yllätys. Hän ei vielä viikko sitten Kuopiossa pelatussa alkukarsinnassa haaveillut edes finaalipaikasta.

– Onnistuin kuitenkin hyödyntämään omia vahvuuksiani ja pelithän sujuivat lopulta ihan hyvin. Finaalissakin sain vielä lopussa koottua itseni hyvin, Soininen muisteli.

Soiniselle suomenmestaruus oli ensimmäinen. Pallotaiturin kisakausi jatkuu vielä ainakin Veldhovenissa Hollannissa käytävissä EM-kisoissa.

– EM-kisoihin lähden hakemaan lisää oppia. Olen mukana jokaisessa neljässä poolin lajissa ja myös joukkuekisassa, Soininen suunnitteli.

Myös Marko Lindberg saavutti lauantaina uransa ensimmäisen suomenmestaruuden. SM-kisoissakin mies oli ensimmäistä kertaa.

Mikään aloittelija hämeenlinnalainen ei kuitenkaan ole, sillä vuonna 2013 mies saavutti kaisan maailmanmestaruuden. Kovia pelejä Lindberg on ennättänyt tahkota biljardipöytien ääressä jo useamman kymmenen vuotta.

– Tälläkin kertaa jouduin esittämään parastani. Finaali oli hyökkäävää kaisaa, jota yleisönkin oli varmasti mukava seurata, Lindberg arvioi.

Lindbergin pelit jatkuvat viikon kuluttua Hyvinkäällä.

– Siellä on viikkokisat, mutta sen jälkeen pitää kyllä hiukan huilata, Lindberg nauroi. HäSa

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi