Urheilu

Tuomas Santavuori Kerhon oranssipaitaan

HPK ja Tuomas Santavuori ovat solmineet kahden vuoden pelaajasopimuksen. Laitahyökkääjä siirtyy Hämeenlinnaan Porin Ässistä.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpelan mukaan HPK on tyytyväinen saadessaan Santavuoren oranssiin paitaan.

– Tuomas tuo on erittäin taitava ja monipuolinen pelaaja, joka pystyy hoitamaan myös erikoistilanteet mallikkaasti. Hän tuo vauhtia ja juonikkuutta joukkueeseen.

HPK:lla on tällä hetkellä sopimus ensi kaudeksi 17 pelaajan kanssa.

– Verkot ovat edelleen vesillä. Haemme nyt ensisijaisesti ykkösketjun keskushyökkääjää sekä pakkiparia ykköskenttään.

– Haku on käynnissä myös ulkomailla. Tällä hetkellä ensi kauden kokoonpanossa ei ole yhtään ulkomaalaispelaajaa, Korpela sanoo.

Ässien tehomies

Pelicansia ja Ässiä liigaurallaan edustanut 27-vuotias Santavuori tunnetaan hyvästä pelinäkemyksestään ja taidostaan olla vastustajan puolustajien kannalta vaikea pideltävä.

Tällä kaudella Santavuorelle merkittiin runkosarjassa 41 ottelussa 14+11=25 tehopistettä. Viime kaudella hän nakutti runkosarjassa 42 pistettä.

Santavuori saapuu Hämeenlinnaan suurin odotuksin.

– Tosi hyvällä fiiliksellä sopimuksesta. HPK:ssa on hyvät puitteet ja hieno organisaatio, jossa kehitetään paljon nuoria pelaajia. Meillä on ensi vuodeksi hyvä valmennus ja uskon, että joukkueesta tulee erittäin kilpailukykyinen. Innoissani tulen Hämeenlinnaan.

Santavuoren uunituore sopimus takaa sen, HPK:n paidassa hyökkää ensi kaudella kauden 2002–2003 alle 18-vuotiaiden MM-joukkueen ykkösketju. Ketjun muodostivat Tuomas Santavuori, Arsi Piispanen ja Jesse Saarinen.

– Kyllä, jätkät ovat tuttuja noista ympyröistä ja vielä sen jälkeen Pelicansissa pelattiin yhdessä. Hieno homma, että on jo entuudestaan tuttuja, sanoo Santavuori.

Kerran Leijonapaidassa

Savonlinnalaisyntyinen Santavuori on Lahden Pelicansin kasvatti. Ensimmäisen miesten sarjapelinsä hän pelasi Pelicansissa kaudella 2002-2003. Paikka Pelicansin edustusjoukkueessa varmistui kaudella 2005-2006, jolloin hän teki 31 pistettä 56 ottelussa.

Ässiin Santavuori siirtyi kaudeksi 2010-11. Porissa hän viihtyi kaksi kautta.

Santavuori on pelannut yhden A-maaottelun. Nuorten Leijonapaidan hän on pukenut ylleen 14 kertaa. Poikien maaotteluita hän pelasi 38. (HäSa)

 

Asiasanat