Urheilu

Salibandyn tuplamestari Mika Savolainen nautti näkemästään MM-finaalissa

"Ville Lastikka on samanlainen komeetta kuin Rickie Hyvärinen, mutta hän osaa vielä syöttääkin".
Mika Savolainen on kaksinkertainen salibandyn maailmanmestari.

Hämeenlinnalainen Mika Savolainen tietää, miltä tuntuu juhlia salibandyn maailmanmestaruutta. Räväkkäotteinen puolustaja oli mukana vuoden 2008 ja 2010 Suomen MM-miehistöissä. Ensimmäistä mestaruuttaan Savo juhli hämeenlinnalaisen FT Trackersin liigamiehistön tähtenä ja toista tamperelaisen Classicin miehenä.

Savolainen päätti oman pelaajauransa vuoden 2016 liigamestaruuteen Classicissa. Sunnuntain MM-finaalia hän jännitti tv:n ääressä kotisohvalla.

– Kyllähän finaali oli taas todellinen herkkupala. Onneksi Ruotsi oli toisena osapuolena, sillä jotenkin kisat olisivat lässähtäneet, jos Sveitsi olisi venynyt finaaliin. Vaikka toisaalta ei Ruotsikaan olisi tällä kertaa ansainnut kultaa, sillä joukkuehan oli ihan yhden kentän varassa. Meiltä löytyi vastaavasti enemmän juonikkuutta ja kaksi hyvää kenttää, Savolainen vertailee.

”Onneksi Ruotsi oli toisena osapuolena, sillä jotenkin kisat olisivat lässähtäneet, jos Sveitsi olisi venynyt finaaliin.”

Steelersin hyökkääjän Ville Lastikan nousua parrasvaloihin Savolainen on seurannut ilolla. Savolainen vertaa Lastikkaa omaan maajoukkuetoveriinsa Rickie Hyväriseen.

– Rickie tuli vähän puskista ja nousi tähdeksi maajoukkueessa. Lastikassa on paljon samaa, mutta hän osaa lisäksi myös syötellä, Savolainen nauraa.

Savolaisen mielestä Suomen kultajoukkue oli tiivis ja menestyksen nälkäinen joukkue.

– Maalivahdista alkaen jokaisella pelipaikalla oli kovia kavereita. Kosonen (Eero) oli selvästi kisojen paras veskari, Savolainen arvioi. HäSa

Päivän lehti

27.1.2020