Urheilu

Turengissa järjestettiin uudenlainen salibandypäivä

Kuvituskuva

Janakkalalainen salibandyn erikoisseura SC Urbans järjesti uudentyyppisen lajipäivän Turengin liikuntahallissa.

Pelipäivään oli kutsuttu 2006–2008-syntyneitä pelaajia ja ilmoittautuneita oli yli 80 lähiseutujen seuroista, jotka jaettiin valmentajien johdolla tasaisesti eri joukkueisiin.

Yhteisen alkulämmittelyn jälkeen kaikille pelaajille kertyi päivän aikana neljä ottelua ja pelaamisen lisäksi juniorit saivat tuntumaa eri valmentajien ohjauksesta.

– Erittäin onnistunut päivä ja suunnitelmissa on toteuttaa tämä uudelleenkin. Tavoitteena oli tutustuttaa lähialueen pelaajia toisiinsa ja laajentaa seurojen yhteistyötä, ja pelipäivä keräsi hyvin kiinnostusta eri seuroissa, iloitsi SC Urbansin Lasse Leino.

– En tiedä, onko valtakunnallisesti muualla toteutettu vastaavaa. Ajatus nousi siitä, että nämä pelaajat pelaavat vastakkain sarjoissa ja ehkä myöhemmin myös samoissa joukkueissa ja tutustuminen laajemmin kuin vain omaan joukkueeseen on hyvä asia. Se voi helpottaa myös tuomarien työskentelyä kun eri joukkueiden pelaajissa kavereita keskenään.

Mukana olivat järjestäneen seuran SC Urbansin lisäksi Steelers Hämeenlinnan, SC Hyvinkään, LASBin ja Lempäälä Sportin pelaajia.

Tapahtumapäivä oli käynnistämässä myös uutta pelikautta. Juniorisarjat alkavat yleisesti syyskuussa ja C2-ikäluokan (2006-syntyneet) valtakunnallisen SM-sarjan ensimmäinen karsintavaihe pelataan 24.–25. elokuuta. HäSa

 

 

 

Päivän lehti

26.2.2020