Urheilu

Turkulaisista ei ollut Härmälle edes maalintekoharjoitusvastustajaksi – EM-mitalisti debytoi naisten Kakkosessa

Naisten Kakkosen A-lohkon peränpitäjällä, Turun Weikkojen kakkosjoukkueella ei pitänyt olla mahdollisuuksia sarjakärki Hämeenlinnan Härmän vieraana, ja ruma kylvetys sarjataulukon ääripäiden kohtaamisesta tulikin. Härmä paketoi ottelun jo ensimmäisen 26 peliminuutin aikana tekemällä kuusi maalia ja varmisteli lopulta 8–0-voiton.

Härmän päävalmentaja Tero Helinin mielestä ottelu ei käynyt edes maalintekoharjoituksesta.

– Ei tässä mitään urotyötä tullut tehtyä. Tasoero oli vähintäänkin tämä, mitä numerot näyttävät. Sinänsä haastava ottelu joukkuepelin kannalta, kun kaveri pyrki vain rikkomaan peliä ja pistämään palloa rajoilta ulos ja mahdollisimman kauas. Tuhlasimme myös ihan järjettömän määrän maalipaikkoja, Helin ynnäili.

Kakkosen maalipörssiä nyt 12 osumalla seitsemän ottelun jälkeen johtava Eerika Lähdekorpi kävi kuumana Härmän kärjessä, kun Härmä pääsi vihdoin irti Kaurialan kentällä. Lähdekorpi iski heti avauspotkun ja rauhallisen rakentelun jälkeen, ja 16 minuutissa oli täynnä neljä maalia.

45 minuuttia riitti perjantaina nuorelle hämeenlinnalaiselle, mutta vähempi riitti joukkueelle kuuteen maaliin. Kaksi viimeistä maalia hyvissä ajoin ennen taukovihellystä viimeisteli alle 17-vuotiaiden EM-pronssimitalisti Katariina Kosola. Nuorten maajoukkuekeskikenttäpelaaja täydensi kauden ensimmäisessä naisten sarjaottelussaan hattutempun reilut 10 minuuttia ennen täyttäaikaa. Viimeisen maalin iski pian tämän jälkeen Laura Lähdekorpi.

Helin oli tyytyväinen HJS-juniorilaina Kosolan näyttöihin eikä ihmetellyt tämän maajoukkuepaikkaa.

– Katsun pelaamista on kiva katsella. Hän on hieno lisä meille yhteistyösopimuksen kautta, ja hän tuleekin innolla mukaan. Emme vain ole aiemmin tällä kaudella häntä maajoukkueleirien takia käyttäneet.

Härmän seuraava ottelu on vasta kahden viikon kuluttua, kun hämäläiset matkustavat toisen vielä tappiottoman joukkueen vieraaksi. Turussa ottelua emännöi Pyrkivä, joka oli viime kaudella Härmälle tuskallinen vastus

– Tauko tulee hyvään paikkaan, kun koulutkin loppuvat. Osittain hölmöilimme Pyrkivää vastaan jo viime kaudella. Jos heidät ja ÅIFK:n pystyy vielä voittamaan, lähdemme tosi hyvistä asemista syyskierrokselle. Nämä ovat niitä tärkeimpiä pelejä meille, mutta emme halua hölmöillä enää häntäpään joukkueitakaan vastaan, Helin korostaa. HäSa