Urheilu

Tuuloksen Kankaanmäki ylivoimainen historic-EM-rallissa Lammin maastoissa

Tuuloslainen Jari Kankaanmäki hallitsi historic-autojen rallin EM-osakilpailua. Lahdessa keskuspaikkaansa pitänyt ja pääasiassa Hämeenlinnan alueella ajettu kilpailu päättyi Kankaanmäen voittoon 52 sekunnin marginaalilla.

Kankaanmäki ja kartanlukijansa Enni Mälkönen hallitsivat kisaa käytännössä alusta lähtien. Viime vuonna Kankaanmäki oli myös voiton syrjässä, kunnes auton tekniikka petti ennen maaliseremonioita.

– Vähän pelotti nytkin se viimeinen siirtymä. Kaikenlaisia ääniä kuulin autosta matkalla maaliin, Kankaanmäki hymyili.

– Eipä se nykyään toisaalta ole niin väliksi, pääasia että pääsee edes muutaman pätkän ajamaan rallia. Ei se voittaminen ole pääasia, vaikka hyvältä se tuntuukin, Kankaanmäki mietti.

Marko Uutela aloitti terävästi, mutta pikku hiljaa haminalainen putosi Kankaanmäen kyydistä. Lopulta Uutelan kohtaloksi tuli keskeytys. Näin Kankaanmäki sai lauantain jaksolla ajella terveisiä.

– Eka lenkki oli tänään vähän liukastelua. Onneksi paine helpotti ja sain ajaa lopussa todella varovasti. Kun sekin on kerran käynyt, että olen kahden minuutin johdosta ajanut viimeisellä pätkällä ojaan, Kankaanmäki muisteli.

Aivan ongelmaton ei kisa tänäkään vuonna ollut.

– Etutolppa (joustintuki) meni kakkosen jälkeen poikki ja vedettiin kuormaliinalla se kiinni. Kolmos-EK:lla ei voinut sen takia ajaa kovin isolla riskillä. Huollossa pojat hitsasivat sen kuntoon ja loppuperjantai oli taas ihan kunnon ajoa, Kankaanmäki kertasi.

Ville Silvasti oli kisan kakkonen ja todella pitkän linjan konkari Antero Laine oli Audillaan kolmas. Mika Turkki oli neljäs ja käsittämättömän kovaa 1300-kuutioisella Toyotallaan ajanut Iittalan Esa Peltonen komeasti viides. Peltonen voitti oman luokkansa lähes seitsemällä minuutilla. HäSa

Asiasanat

Menot