Urheilu

Tyrmäävä toinen puoliaika toi HJS:lle palkinnon – "Huipputärkeä voitto"

Kaikki kuusi otteluaan alkukaudella voittanut HJS nousi Kolmosen Tampereen lohkon kärkeen voitolla Pallo-Sepoista.
Prince Mokuma aloitti komealla maalillaan HJS:n kirin toisella puoliskolla. Kuva: Tomi Vesaharju
Prince Mokuma aloitti komealla maalillaan HJS:n kirin toisella puoliskolla. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Jalkapalloseura esitti Pullerilla kahdet kasvot helatorstain ottelussa valkeakoskelaisia Pallo-Seppoja vastaan, mutta päätyi kairaamaan ottelusta selvän voiton reilun parinsadan katsojan edessä luvuin 4–1 (0–1).

Avausjaksolla HJS oli pehmeä, syöttöpelissään huolimaton, puolusti laiskanpulskeasti ja sai tuntea sen nahoissaan.

PS-44 avasi maalihanat 33. peliminuutilla, kun Elias Tolvanen pääsi siirtämään pallon kulmapotkun jälkitilanteesta maaliin.

– Emme malttaneet pelata avausjaksolla kärsivällisesti peruspeliämme, kun vastustaja vetäytyi. Kävimme sitä läpi puoliajalla, että vastustajan ei voi antaa huilata. Teimme lähes kaikki ne mahdolliset virheet, mitä emme ennen peliä halunneet tehdä, HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen summasi.

 

Toiselle puoliajalle kentälle asteli aivan eri kotijoukkue kuin mikä nähtiin ensimmäisen 45 minuutin aikana – ja tulos näkyi myös taululla.

HJS:n tasoituksen viimeisteli tyylikkäästi 57. peliminuutilla Prince Mokuma – ja vain neljä minuuttia myöhemmin PS-44:n maaliverkot pullottivat jälleen, kun kotijoukkueen maaliruisku Juuso Huhtapelto sivalsi pallon ovelasti sisään. Osuma oli Huhtapellolle jo kauden kuudes yhtä monessa ottelussa. Vierasjoukkue alkoi huojua köysissä.

Vaihdosta kentälle tulleet Santeri Stenius ja tyylikkään laukauksen verkkoon pamauttanut Eetu Tapanainen täydensivät vielä maaleillaan HJS:n tyrmäyksen. PS–44 oli lyöty.

– Huikea rytminvaihdos joukkueelta. Toisella puoliajalla alkoi näkyä niitä asioita, mitä on harjoiteltu. Saimme pelaajia niille sektoreille, että rupesimme olemaan kontrolloidusti vaarallisia, eikä niin, että vain juoksemme kilpaa vastustajaa vastaan, Hakanen sanoi.

– Näimme huikeita maaleja, ja sen näki miten hyvää se tälle joukkueelle teki.

Hakanen arvioi, että PS-44 -ottelu toimi hyvänä muistutuksena joukkueelle siitä, että pelillisesti ei voi lipsua lainkaan sarjan parhaita joukkueita vastaan.

– Tämä oli hyvä herätys. Pystyimme hyvää vastustajaa vastaan nousemaan tappioasemasta ja se nostaa suorituksen arvoa – kanttimme riittää, Hakanen iloitsi.

 

Kolmosen Tampereen piirin lohkossa neljä joukkuetta on ylitse muiden. Lohkokärkeen ilman pistementyksiä noussut HJS, NoPS, Ilves-Kissat ja torstain vastustaja PS-44 ovat joukkueet, jotka taistelevat noususta sarjaporrasta ylöspäin.

Voitto kovasta vastustajasta miellytti siksi Hakasta erityisesti.

– Kärkipään keskinäiset kohtaamiset ovat huipputärkeitä. Näissä peleissä pitää raapia pisteitä, näissä järjestys sarjataulukossa rupeaa määräytymään kauden aikana.

HJS:n seuraava peli on Regions’ cupin ottelu espoolaista HooGeeta vastaan kello 19 sunnuntaina Kaurialassa. HäSa

Päivän lehti

16.7.2020