Kiekko Urheilu

Tyttöleijonat puolivälieriin MM-kaukalossa

Torstaina vastaan tulee Ruotsi, jonka kanssa Suomi on pelannut tiukkoja pelejä syyskaudella.

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen jääkiekkomaajoukkue eteni Japanin MM-kisoissa puhtaalla pelillä alkulohkostaan puolivälieriin.

Alkulohkon voitto varmistui Obihirossa keskiviikon päätösottelussa, jossa Tšekki kaatui maalein 2–1 (0–0, 1–0, 1–1).

Valmennusjohto oli muuttanut hieman ketjuja kahdesta aiemmasta kamppailusta.

HPK-kiekkonaisten nelikosta kakkosketjussa olivat hyökkääjä Kiti Seikkula ja puolustaja Heli Allinen ja kolmosketjussa hyökkääjä Julia Liikala ja puolustaja Heta Seikkula. Riihimäkeläinen Saimi Lehto jatkoi nelosketjussa.

Alkulohkojen pistepörssin ykkönen Elisa Holopainen vei Suomen johtoon Nelli Laitisen ja Sanni Rantalan esityöstä ja voittomaalin viimeisteli Kiira Yrjänen Kiti Seikkulan syötöstä ajassa 59.26 tyhjään maaliin Tšekin haettua tarvitsemaansa voitto-osumaa.

– Oli ehkä epätasapainoisin ottelu meiltä, vähän sekava esitys. Tuuriakin oli aika paljon matkassa, mutta pelasimme riittävän hyvin, jotta voitto tuli. Mutta kyllä tässä jäi paljon parannettavaa huomiselle, puntaroi Suomen päävalmentaja Mira Kuisma.

MM-kisojen pelijärjestelmässä edellisten kisojen neljä parasta pelasi alkulohkossa A, josta kärkikaksikko USA ja Kanada eteni suoraan lauantain välieriin.

 

Suomen vastustajaksi torstain puolivälierässä tulee kaikki kolme otteluaan hävinnyt Ruotsi ja toisessa parissa kohtaavat A-lohkon kolmonen Venäjä ja B-lohkon kakkonen Sveitsi.

Molemmat alkulohkot olivat todella tasaiset, sillä kahdestatoista ottelusta seitsemän päättyi maalin ja neljä kahden maalin erolla. Suomen maaliero kolmella voitolla oli 8–4.

– Ei tässä paljon palautumisaikaa jää, mutta mikä sen kivempaa kuin taistella Ruotsin kanssa paikasta mitalipeleissä. Tunteita ei huomisesta pelistä puutu, se on pomminvarmaa, Kuisma ennakoi.

Marraskuun Finnkampen-tapahtumassa Ruotsi voitti kaksi ottelua kolmesta, mutta MM-kisojen alla joulukuun EHT-turnauksessa Venäjällä Suomi voitti kaikki kolme otteluaan ja silloin myös Ruotsi kaatui maalein 2–1. HäSa