Urheilu

Ukko-Pekka Luukkoselle NHL-sopimus

Buffalo Sabres on tehnyt HPK-kasvatti Ukko-Pekka Luukkosen kanssa kolmivuotisen NHL entry level -sopimuksen, kertoo HPK tiedotteessaan.

Sabres varasi Luukkosen viime kesänä NHL:n varaustilaisuudessa toisella kierroksella.

HPK-vahti avasi Liigaottelutilinsä viime kaudella, mutta pääosan kaudesta 2017-2018 Luukkonen torjui Mestis-seura LeKissä. Menneellä kaudella Luukkonen kuului Suomen U20-maajoukkueen runkopelaajiin.

HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen onnittelee Luukkosta uunituoreesta sopimuksesta.

– Ukko-Pekka on lyhyen ajan sisään jo toinen HPK-maalivahti, joka saa NHL-sopimuksen. Se kertoo hyvästä valmennustyöstä maalivahtien osalta niin juniorijoukkueissa kuin liigajoukkueessa. 

Sopimuksen mukaan Luukkonen nähdään ensi kaudella edelleen HPK:n paidassa ja siirtyminen rapakon taakse odottaa vielä itseään.

Aiemmin tänä kesänä NHL-sopimuksen HPK-pelaajista itselleen sorvasi Jesper Lindgren. Myös Lindgren haluaa jatkaa oranssissa, mikäli suora NHL-paikka ei avaudu.

Ukko-Pekka Luukkonen kiittelee HPK-valmennusta.

– Tottakai on hienoa tehdä NHL-sopimus, yksi tavoite urallani täyttyy tätä kautta. Iso kiitos HPK:n valmennukselle ja kaikille valmentajilleni, jotka ovat tehneet hyvää työtä kanssani. Työ tietenkin jatkuu edelleen.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic