Urheilu

Uppopalloaltaissa jatkuu tuttu meno - hämeenlinnalaiset ja riihimäkeläiset hallitsevat SM-sarjaa

Hämeenlinnan Sukeltajat ja Riihimäen Urheilusukeltajat ovat aloittaneet SM-sarjan tehokkaasti. Puolustava mestari Riihimäki on myös valmiina Berliinissä pelattavaan Champions Cupin.
Hämeenlinnan ja Riihimäen uppopallojoukkueiden kohtaamiset ovat olleet kovia vääntöjä. Välillä pallosta taistellaan myös veden pinnalla.

Kantahämäläiset sukellusseurat ovat jo pitkään hallinneet uppopallon SM-sarjaa. Tänäkin vuonna Hämeenlinnan Sukeltajat ja Riihimäen Urheilusukeltajat ovat aloittaneet kauden vahvasti – kahden sarjakierroksen jälkeen kärjessä on puhtaalla pelillä Hämeenlinna ennen Riihimäkeä. Kolmena viime kautena SM-kultaa juhlinut Riksun joukkue on sarjakakkosena huonommalla maalisuhteellaan.

– Meillä on lähtenyt kausi liikkeelle sairasteluiden takia hieman nihkeästi. Hämeenlinnaa vastaan ylsimme 0–0-tasapeliin lokakuussa Riihimäellä pelatussa ottelussa, mutta kyllä siinä kohtaamisessa kaveri oli paljon parempi. Hyvän puolustuspelimme takia pystyimme onneksi pitämään pelin tasaisena, muistelee RiUSuk:n kokenut hyökkääjä Jim Holmbäck.

Riihimäen joukkue kohtasi SM-sarjan avausturnauksessa myös helsinkiläisen Urheilusukeltajat. Viime kauden sarjanelonen hävisi numeroin 1–6.

Lauantaina SM-sarjaa jatkettiin Tampereella, missä RiUSuk voitti selvin luvuin länsirannikon yhdistelmämiehistön West Coast UWR:n (15–3) ja espoolaisen PSK Kuplan (6–0).

Murskatahdilla kauden aloittanut HäSu puolestaan voitti Riihimäellä West Coast UWR:n 16–1, ja Tampereella viime kauden pronssijoukkueen Tampereen Urheilusukeltajat 20–0 ja Urheilusukeltajat 13–0.

– Toivottavasti saamme pelimme kuntoon kauden aikana. Onneksi koviakin pelejä on luvassa ainakin Berliinissä viikon kuluttua käytävässä seurajoukkueiden MM-kisoissa, Champions Cupissa, jonka voittoa lähdemme puolustamaan. Alkukauden esityksillä emme vielä pärjää SM-sarjan finaalissa, Holmbäck myöntää.

 

HäSu on saanut lentävän lähdön kauteen. Muutaman laihemman kauden jälkeen joukkue on sullonut maalikorejakin taas tehokkaasti.

HäSun pelaajan ja valmentajan Riku Riikosen mukaan pelin tiivistäminen on tuottanut tulosta.

– Ennen pyrimme hallitsemaan koko kentän aluetta, mutta nyt keskitämme voimia pelin kriittisille alueille, jolloin saamme peliä paremmin haltuumme. Meillä on myös erittäin tasainen miehistö, joka pystyy ratkaisuihin laajalla rintamalla, Riikonen kuvailee.

HäSu on saanut riveihinsä myös vahvistuksia. Moskovalainen hyökkääjä Victor Krylov on pallovarma pelaaja, joka tukee tarvittaessa myös puolustuspeliä.

– Hän on myös vahva ja älykäs pelaaja. Meiltä on aiemmin puuttunut juuri hänen kaltaisensa monipuolinen hyökkääjä, Riikonen sanoo.

Uppopallon SM-sarja jatkuu vasta vuodenvaihteen jälkeen tammikuun 26. päivänä Hämeenlinnan uimahallissa pelattavalla turnauksella. HäSa