Urheilu

Uppopallon mestaruusvaltikka …pysyy tukevasti Kanta-Hämeessä

15 vuotta – sen verran on aikaa siitä, kun uppopallon suomenmestaruutta juhli joku muu kuin kantahämäläinen joukkue. Tänä vuonna mestaruuden otti toisen kerran peräkkäin Hämeenlinnan Sukeltajat, joka kaatoi Pirkkolan uimahallissa Helsingissä pelatussa loppuottelussa Riihimäen Urheilusukeltajat numeroin 1–0 (1–0).

 

Kantahämäläisten mestaruusputki alkoi vuonna 1998, kun Ahveniston Vesipedot otti ensimmäisen kahdestatoista peräkkäisestä SM-kullastaan. Kaksi vuotta sitten mestaruutta juhli tämän kevään hopeajoukkue Riihimäki, kunnes Vesipetojen ja Hämeenlinnan Urheilusukeltajien yhdistymisen jälkeen syntynyt Hämeenlinnan Sukeltajat palautti valtikan kaupunkiin.

Hämeenlinnalaisten kultamitaliin riitti lauantaina yksi kori. Sen teki ensimmäisen erän lopussa joukkueen kapteeni Rami Riikonen.

Kaksijakoinen ottelu

Sukeltajien pelaajavalmentaja Jari Hovikorpi kuvaili ottelun jälkeen loppuottelua kaksijakoiseksi.

– Aloitimme varmistellen, jotta saisimme pelin haltuun. Riihimäki pyöritti aika kaukana, emmekä saaneet palloa karvattua. Ensimmäisen erän loppua kohden saimme pallon heiltä pois ja oman pelin kulkemaan. Meillä oli hyviä koripaikkoja muitakin kuin se mistä kori tuli, Hovikorpi kertasi.

Hämeenlinnalaiset joutuivat selvittämään ottelun aikana kolme alivoimaakin.

– Riihimäellä oli muutama pelaaja kärkkymässä meidän korimme valtaamista. Meille tuli virhe, ja vastustaja onnistui korin valtaamaan. Tilanne on uppopallossa todella vaarallinen, ja jouduimme turvautumaan kiellettyihin konsteihin. Siitä tuli jäähy, jonka selvitimme, mutta sama toistui toisen erän alussa uudestaan, Hovikorpi sanoi.

Yhden jäähyn hämeenlinnalaiset saivat, kun erätauolla tehty vaihto jäi ilmoittamatta ottelun tuomarille.

Hyvä kausi

Hämeenlinnalaiset eivät olleet täysin tyytyväisiä loppuottelun peliinsä, vaikka voitto tulikin.

– Tulos ratkaisee, mutta joukkueella olisi potentiaalia ja odotukset olivat kovemmat, että tämä olisi ollut selvempi peli. Finaali on kuitenkin finaali.

Hovikorpi oli kaiken kaikkiaan tyytyväinen joukkueen kauteen. Se koki ainoan tappionsa syyskaudella SM-sarjan ulkopuolella sarjaan osallistuneelle venäläiselle Bettalle. Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Betta ei ollut mukana finaalitapahtumassa.

– Kausi sujui ihan hyvin. Ensimmäisellä kierroksella tuli tappio, mutta muuten voitimme kaikki muut pelit, Hovikorpi sanoi.

Seuraavaksi hämeenlinnalaiset taistelevat menestyksestä marraskuussa, kun se pelaa lajin Mestareiden liigaa Berliinissä.

– Viime vuonna olimme viidensiä. Norjalainen Molden joukkue on äärimmäisen hyvä. Sen haastaminen on kova homma, Hovikorpi sanoi.

Riihimäen Urheilusukeltajat oli hopealla myös A-nuorten sarjassa. (HäSa)

Asiasanat