fbpx
Kiekko Urheilu

Urheilujohtaja Mika Toivola: Resursseja on vahvistaa joukkuetta – markkinat odottelevissa tunnelmissa

HPK-hyökkääjä Miro Ruokoselle vuoden jatkosopimus.
HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola seuraa pelaajamarkkinoita tarkkaavaisesti. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK tiedotti lehdistölle, että 22-vuotias Miro Ruokonen on solminut seuran kanssa yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Ruokonen on tällä kaudella 41 ottelussa saanut aikaan tehot 4+3=7, mikä on samalla Ruokosen yhden kauden piste-ennätys.

– Miro on ottanut selkeästi askeleen eteenpäin. Vielä odotan, että ottaisi selkeästi suuremman askeleen keväällä. Uskon, että hän auttaa joukkuetta ensi kaudella lisää, urheilujohtaja Mika Toivola sanoo.

– Miro on urheilullinen kaveri, hänestä tietää mitä saa ja on siksi riskitön valinta valmennukselle. Hän antaa saman panoksen, vaikka pelaisi kaksi minuuttia tai kahdeksantoista minuuttia. Työmyyriä tarvitaan joukkueeseen.

 

Hämeen Sanomat kysyi Toivolalta, onko HPK:lla Liigan helmikuun puolivälissä lähestyvää siirtotakarajaa silmällä pitäen halua tai resursseja hankkia vielä lisävahvistuksia.

– Meillä on resurssit olemassa, että voimme joukkuetta vahvistaa. Näissä päätöksissä on mietittävä mitä niille pelipaikoille, joita ehkä haluaisimme vahvistaa, olisi suhteessa budjettiimme tarjolla, Toivola avaa.

– Kesken kauden tulevissa pelaajissa on aina mahdollisuus, että se ei viekään pelaamistamme eteenpäin. Joskus sekin on rohkeutta, että tehdään päätös, että ei tehdä mitään hankintoja.

Toivolan mukaan ykkösvahti Emil Larmin loukkaantuminen pakottaa maltillisuuteen kenttäpelaajahankinnoissa.

– Kenttäpelaajien liikehdintään varovaisuutta tuo maalivahtitilanne. Antti Karjalainen pelasi keskiviikkona Lukkoa vastaan erinomaisen pelin ja Rasmus Reijola on ottanut kolmesta pelistäänpelis yhdeksästä mahdollisesta pisteestä kahdeksan. Siihen ei kuitenkaan voi tuudittautua.

 

Markkinoilla tilanne on tällä hetkellä se, että Ässien lisäksi ei vielä ole selkeitä myyjiä Liigassa.

– Ulkomailla pelaajaliikehdintää on, mutta Liigassa tulisilla hiilillä on enemmän ne, jotka haluavat vahvistaa joukkueita. Tunnelma on odottava, mitä seuraavat kolme viikkoa tuo tullessaan. Kyykkääkö joku niin, että pudotuspelipaikka menee vai meneekö sarja niin ihmeellisesti, että pudotuspeleistä ei olisi selkeästi ulkona kuin yksi joukkue, Toivola ynnää.

– Ilta-Sanomat uutisoi jo, että KooKoo alkaa myymään, mutta sitten he alkoivatkin voittaa ja he eivät teekään ihan heti mitään.

 

HPK-hyökkääjä Janne Lahden loukkaantuminen on sellaisessa tilanteessa, että HPK:lla ei ole takeita pelaako Lahti enää tällä kaudella. Myös slovakkipakki Jan Brejcak on ollut telakalla, mutta toisesta syystä.

– Riippuu miten pitkälle menemme, ehtiikö Lahti pelaamaan vielä tällä kaudelle. Lähiaikoina ei ole oletettavissa, että pelaisi. Brejcak ei mahdu tällä hetkellä pelaavaan kokoonpanoon, Toivola sanoi.

HPK kohtaa perjantaina sarjakärki Kärpät – ja heti perään samaisen Kärpät launtaina Oulussa.

– Kärppiä vastaan ei riitä, että pelaa 55 minuuttia hyvin – koko 60 minuutin on oltava ehjä. Nyt nähdään missä Suomen absoluuttinen kärki menee ja se on meille hyvä mittari, Toivola sanoo. HäSa

 

Liiga-kiekkoa: HPK–Kärpät kello 18.30 Ritariareenassa.

Menot