Urheilu

Urheilupuistohanke Janakkalan Janalle elinehto – "Liinalammen kenttä ei sovellu edes kaikkien yleisurheilulajien harjoitteluun"

Turengin Hakamäkeen on tulossa Janakkalan yleisurheilijoiden uusi kotikenttä.
Liinalammen urheilukenttä sopii tällä hetkellä parhaiten juniorikisojen järjestämiseen.

Janakkalan Janan yleisurheilujaosto on helpottunut ja innoissaan kunnan suunnitelmista rakentaa Turengin Hakamäkeen uusi urheilupuisto täysimittaisine yleisurheilukenttineen. Janakkalan tekninen lautakunta hyväksyi urheilupuiston yleissuunnitelman viime viikolla.

Hakamäen urheilupuiston kokonaisuuteen kuuluu yleisurheilukentän lisäksi kivituhkakenttä, tilaa kahdelle mahdollisesti myöhemmin rakennettavalle kentälle sekä maastohiihtopuisto sprinttilatuineen.

Kaikkiaan 5,2 miljoonan euron hankkeesta yleisurheilukentän osuus on 1,5 miljoonaa, joka on merkitty kunnan alustavaan taloussuunnitelmaan vuosille 2021–22. Kunnanvaltuusto käsittelee taloussuunnitelmaa ensi maanantaina.

Janassa uutta kenttää on odotettu 12 vuotta. Muun muassa Janan ja Janakkalan Pallon käyttämää Liinalammen kenttää ehostettiin viimeksi 2006 ja samaan aikaan todettiin pienen kentän riittämättömyys.

– Nykykunnossa Liinalammen kenttä ei sovellu edes kaikkien yleisurheilulajien harjoitteluun, Janakkalan Janan yleisurheilujaoston puheenjohtaja Pirjo Rättyä sanoo tiedotteessa.

Janalaisten mielestä uusi urheilukenttä olisi kunnalle myös vetovoimatekijä, sillä se sopisi myös isompien kansallisten yleisurheilukilpailujen järjestämiseen.

– Me etsimme kuumeisesti kuntaamme vetovoimatekijöitä, mutta kuinka moni onkaan uskaltanut ajatella, että urheilupuisto voisi olla sellainen. Kilpailujen järjestäminen on Janalle erittäin merkittävä tulonlähde. Jos emme saa olosuhteita kuntoon ja valtakunnallisesti merkittäviä kilpailuita järjestettäväksi, vaarana on toiminnan kuoleminen, Rättyä huomauttaa.

Vetovoimainen Jana on seurana jo valmiiksi. Esimerkiksi sastamalalaislähtöinen korkeushyppääjä Ella Junnila ponnisti kansainväliselle tasolle Janan kautta.

– Meillä on useita SM- ja maajoukkuetason urheilijoita, jotka hekin tekevät omalta osaltaan kuntaa tunnetuksi. Toimintamme on myös houkutellut kuntaan uusia asukkaita, Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja lisää

– Janakkalassa toimii myös liikunnallinen yläkoulu ja lukion urheilulinja. Nyt vain harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet tulisi saada kohdilleen, niin urheilullisten perheiden muuttosuunta olisi selvillä.

Päivän lehti

23.1.2020