Urheilu Riihimäki

Urheilutalon liigakäsipalloilut ehkä pelattu – Cocksin kotipelit voivat päättyä Siuntiossa

Pieneksi ja vanhanaikaiseksi Cocksille käyneen Urheilutalon seinät ehtivät täyttyä mestaruusviireistä. Hallin viimeinen ottelu pelattiin Nico Rönnbergin Cocksin ja Dickenin välillä. Kuva: jari kohonen
Pieneksi ja vanhanaikaiseksi Cocksille käyneen Urheilutalon seinät ehtivät täyttyä mestaruusviireistä. Hallin viimeinen ottelu pelattiin Nico Rönnbergin Cocksin ja Dickenin välillä. Kuva: jari kohonen

Suomalaisen käsipallon ykkösjyrä Riihimäen Cocks saattoi kaikessa hiljaisuudessa jättää jo hyvästit perinteiselle kotihallilleen Urheilutalolle jo keskiviikon 26–24-voitolla Dickenistä. Cocksin isännöimä kolmas loppuottelu pelataan sunnuntaina poikkeuksellisesti Siuntiossa.

Kolmannen finaalin oli määrä alkaa Urheilutalolla sunnuntaina kello 16.15. Hallissa järjestetään tätä ennen Riihimäen Voimistelun ja Liikunnan (RiVoLi) kevätnäytös. SM-liigan tv-sopimus edellyttää Yleisradion pääsyä paikalle kalustoineen kaksi tuntia ennen ottelua ja tämä ei voimistelutapahtuman takia onnistunut.

RiVoLi ja Yle eivät kumpikaan olleet valmiita myönnytyksiin, mikä harmitti Cocksin puheenjohtaja-manageri Jari Viitaa.

– Yle määrää liigalisenssisopimuksen mukaan, milloin finaalit alkavat, joten ehdotimme voimistelutapahtuman aikaistamista tunnilla. Siuntiossa olisi vastaava tapahtuma samaan aikaan, ja heille se kävi, Viita kertoi.

– Meidän oli siis pakko mennä sinne. Hyvinkäällä pelataan silloin koripalloa, ja esimerkiksi Vantaan Energia-areena on liian kallis. Siitä lähdetään, ettei Urheilutalolla enää pelata.

Ensi kaudeksi Cocks muuttaa omaan palloiluhalliinsa Peltosaareen. Uuden hallin avajaisia vietetään 17. elokuuta. Tämän jälkeen riihimäkeläisseura ei aio pelata enää muilla paikkakunnilla ainakaan evakossa.

– Varmasti olisimme halunneet jättää Urheilutalon jollain muulla tavalla. Tämä oli viimeinen pyllistys meille, mutta jatkossa ei tarvitse enää arpoa, missä pelataan, Viita totesi.

Cocks pelasi Siuntiossa kauden 2017–18 EHF cupin ottelunsa, koska Urheilutalo ei täyttänyt Euroopan liiton määräyksiä.

On vielä mahdollista, että Urheilutalo saa arvokkaat jäähyväiset viikon kuluttua ratkaisevassa viidennessä finaalissa, mutta se vaatii, että Cocks ja Dicken tasaavat voitot seuraavissa otteluissa Uudellamaalla. Dicken venyi toisessa kohtaamisessa kotonaan Helsingissä 30–27-voittoon. HäSa

Päivän lehti

12.7.2020