fbpx
Urheilu

USA otti rutiinivoiton

Ranskan Nicolas Beschillä oli kunnia tehdä jääkiekon vuoden 2012 MM-kisojen ensimmäinen maali. Besch täräytti kiekon USA:n maalivahdin Jimmy Howardin taakse, kun ensimmäistä erää oli pelattu 12.17.

Krakowan joukkueessa Puolassa ammatikseen pelaavan puolustajan maali oli kuitenkin laiha lohtu ranskalaisille. USA otti toisessa erässä komennon ja marssi selvään 7–2 (1–1, 3–1, 3–0) -voittoon.

USA:lla on Helsingissä kelpo joukkue. Pelicansissa SM-liigan hopeaa saavuttanut Ryan Lasch (0+1) on ainoa pelaaja, joka on USA:n MM-joukkueessa NHL:n ulkopuolelta. Lasch hyökkäsi USA:n toisessa tehoketjussa yhdessä Jim Slaterin (1+0) ja Kyle Okposon (2+0) kanssa. Slater on Winnipeg Jetsin ja Okposo New York Islandersin pelaaja.

Ranskan riesana oli myös kolmikko Bobby Ryan (1+0, Anaheim Ducks)–Paul Statsny (0+3, Colorado Avalanche)–Max Pacioretty (1+2, Montreal Canadiens). Maalin makuun pääsivät lisäksi Columbuksen puolustaja ja USA:n kapteeni Jack Johnson ja Edmontonin puolustaja Jeff Petry.

USA:n puolustajien pisterohmu oli kuitenkin Carolinan puolustaja Justin Faulk, joka alusti kolme maalia.

Myös Ranskan joukkueessa on edustus Suomen liigasta. Tuore suomenmestari Yohann Auvitu (0+1) on tärkeä puolustaja joukkueelleen hyvän liikkeensä ja pelirohkeutensa ansiosta. Lukossa hyökkäävä Charles Bertrand oli MM-avauksessa aika näkymätön. Ranskan toisen maalin teki Ruotsi hopeajoukkueessa Skellefteåssa pelaava Pierre-Edouard Bellemare.

– Hyvä alku oli meille tärkeä. Toisen erän lopun (39.38, Pacioretty) 4–2-maali oli ratkaiseva, kommentoi USA:n päävalmentaja Scott Gordon.

USA:n vastus kovenee oleellisesti lauantaina, kun joukkue kohtaa iltaottelussa Kanadan. (HäSa)

Asiasanat

Menot