Urheilu Hämeenlinna

Uudelleensyntynyt Lentiskerho kaatoi sarjakärjen – Siipirikkoiselle LiigaPlokille kauden avaustappio

Kotijoukkue oli saanut itseluottamusta CEV Cupin ottelustaan ja LiigaPlokin kolmentoista ottelun voittoputki katkesi.
Hämeenlinnan laitahyökkääjä Emmi Riikilä kurotti 21 pisteen iltapuhteeseen sarjakärki LiigaPlokia vastaan. Kuva: RIKU HASARI
Hämeenlinnan laitahyökkääjä Emmi Riikilä kurotti 21 pisteen iltapuhteeseen sarjakärki LiigaPlokia vastaan. Kuva: RIKU HASARI

Hämeenlinnan Lentopallokerho sai mestaruusliigataistossa vastaansa pihtiputaalaisen sarjakärjen LiigaPlokin, joka lauantaina eteni välieräpelissään ensi kertaa Suomen cupin finaaliin. Lentiskerholla oli puolestaan alla keskiviikolta tiukka CEV Cupin avausottelu Tshekissä.

Elenia-areenassa voittajasta ei ollut epäselvyyttä, kun Lentiskerho kaatoi LiigaPlokin lukemin 3–1 (25–27, 26–24, 25–14, 25–18) ja katkaisi vieraiden kolmentoista ottelun voittoputken 569 katsojan edessä.

– Jo ensimmäisistä palloista tiesimme, että tänään tulee hyvä tulos. Olen todella ylpeä tyttöjen taistelusta. LiigaPloki ottaa yleensä parikymmentä torjuntapistettä, mutta nyt vain neljä. Se osoittaa meidän hyvää suoritusta, taktiikkamme onnistui hienosti, iloitsi Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia.

 

LiigaPloki luottaa tällä kaudella Lentiskerhon tavoin italialaiseen valmennusoppiin. Alessandro Lodi on kovin tavoittein kauteen lähteneen seuran ensimmäinen ulkomaalainen valmentaja ja pelaajistossa on neljä yhdysvaltalaista.

Avauserää kotijoukkue vei osin LiigaPlokin virheiden myötä ja johti vielä 21–16.

Salla Karhu nosti vieraat taisteluun erävoitosta, mutta Karoliina Friberg (13/+12) piti Lentiskerhon mukana taistossa. Molemmilla oli eräpallo ja jatkopalloissa Alexis Conaway ratkaisi erän LiigaPlokille.

Toinen erä eteni tasaisena lukemiin 15–15. Emmi Riikilä (21/+14) oli Lentiskerhon tehopelaaja, mutta Maddie Palmerin johdolla LiigaPloki karkasi ja sai neljä eräpalloa.

Lentiskerho hoiti kuitenkin ne ja käänsi erävoiton 26–24 Roosa Heikkiniemen syöttövuorolla Laura Laukkasen torjuttua tärkeät pisteet. Tämä nousu enteili myös pelin käännettä.

Pitkän erä tauon jälkeen Lentiskerho vei kolmannen erän 25–14 ja neljännen 25–18.

Riikilä ja Heikkiniemi jatkoivat tehokkaina ja Victoria Michel Tosi (12/+6) säesti Katja Kylmäahon passeista.

 

Lentiskerhon taistelijoihin kuului myös Julia Porsanger.

– CEV-cupin hyvästä ottelusta saimme lisää itseluottamusta, meillä oli koko pelin ajan hyvän olo ja itsevarmuus korkealle sekä luottamus siihen, että voitto hoidetaan. Taisteluhenkeä kuvasi, että kun tuli virheitä, siirsimme heti mietinnän jo seuraavaan palloon. Missään vaiheessa ei ollut paniikkia, libero kommentoi.

– Toisen erän lopun nousu oli meiltä hieno ja se siivitti sitten kahden seuraavan erän ja koko ottelun voittoon.

Neljännessä erässä LiigaPlokin tehopelaajat Karhu ja Palmer joutuivat jättämään kentän jalkavammojen takia. Maajoukkuepelaaja Yasmine Madsen oli valmiiksi poissa kokoonpanosta.

Loukkaantumiset eivät silti ratkaisseet peliä. Lentiskerho oli jo siinä vaiheessa karannut ja hallitsi ottelua.

– Meiltä puuttuu edelleen pelaajia ja olen surullinen, että nyt myös LiigaPlokille tuli loukkaantumisia. Ne vievät aina osan voittotunnelmasta pois, vastustajalle ei toivo epäonnea, Pentassuglia puntaroi.

– Myös harjoituksiin vaikuttaa pelaajien puuttuminen ja meilläkin on menty ylös ja alas alkukauden aikana. Nyt meillä oli alla hyvä cup-ottelu ja se todennäköisesti osaltaan johti siihen, että joukkueella oli hyvä vire koko pelin ajan. HäSa

3–1 (25–27, 26–24, 25–14, 25–18)

Hämeenlinna

Pisteet:

Emmi Riikilä 21/+14, Karoliina Friberg 13/+12, Victoria Michel Tosi 12/+6, Roosa Heikkiniemi 11/0, Laura Laukkanen 8/+6, Katja Kylmäaho 4/+1

Torjunnat: 11

Ässäsyötöt: 4

Vastaanottoprosentti: 43

LiigaPloki

Pisteet:

Maddie Palmer 17/+10, Salla Karhu 11/+1, Alexis Conaway 10/+9, Elizabeth Field 8/+5, Taylor Lindberg 5/+2, Tuuli Tuominen 3/–3

Torjunnat: 4

Ässäsyötöt: 6

Vastaanotto: 41

Päivän lehti

19.1.2020