Urheilu Hämeenlinna

Uusi jenkkihakkuri Mikayla Shields tuo kaivattua kilpailua Lentiskerhoon – "Toivon olevani puuttuva palanen joukkueeseen"

Hämeenlinnan Lentopallokerhon uusi hakkuri Mikayla Shields tarjoaa joukkueelle tarvitun vaihtoehdon Oluoma Okaron loukkaantumisen jälkeen.
Lentopallokerhon uuden jenkkihakkuri Mikayla Shieldsin hymy ei ollut hyytynyt, vaikka hän saapui pitkän matkan takaa suoraan lentokentältä Hämeenlinnaan. Kuva: Riku Hasari
Lentopallokerhon uuden jenkkihakkuri Mikayla Shieldsin hymy ei ollut hyytynyt, vaikka hän saapui pitkän matkan takaa suoraan lentokentältä Hämeenlinnaan. Kuva: Riku Hasari

Hämeen Sanomat oli paikalla, kun Hämeenlinnan Lentopallokerhon uusi hankinta – 21-vuotias yhdysvaltalaishakkuri Mikayla Shields – esittäytyi valmennus- ja seurajohdolle ensi kertaa. Shields saapui suoraan uudelle kotikentälleen Loimua-areenalle Helsinki-Vantaan lentokentältä.

Matka oli ollut pitkä.

Pohjois-Carolinan yliopistosta valmistunut hakkuri taittoi matkansa lentäen Orlandon ja Reykjavikin kautta Helsinkiin, josta matka jatkui Hämeenlinnaan autolla.

– Olen hieman väsynyt, mutta ei se haittaa, Shields hymyili.

 

Kokemusta yliopistosta ja USA:n nuorisomaajoukkueesta

Shields on pelannut Pohjois-Carolinan yliopiston lisäksi myös USA:n nuorisomaajoukkueessa, mutta siirtyminen Hämeenlinnan Lentopallokerhoon merkitsee uutta haastetta – ja täysin uutta ympäristöä.

– Olen yliopistourani aikana toivonut aloittavani jossain vaiheessa uraani ammattilaisena ja tämä edusti siitä näkökulmasta hyvää mahdollisuutta tutustua siihen maailmaan. Odotan innolla, että pääsen aloittamaan, Shields sanoi.

– Tiedän, että Suomessa on kylmä ja että ihmiset ovat ystävällisiä. Muuten en tiedä vielä paljoa kulttuurista, mutta se on hienoa, että urheilu tarjoaa mahdollisuuden nähdä uusia paikkoja ja kokea uutta.

Shields toivoo pystyvänsä tarjoamaan apua Lentopallokerhon vahvuudessa.

– Toivon, että voin olla puuttuva palanen joukkueessa. Tiedän, että joukkue on kärsinyt loukkaantumisista ja toivon, että voin auttaa joukkuetta sijoittumaan niin korkealle kuin mahdollista.

 

Puhelu Pentassuglian kanssa vakuutti

Keskustelut Lentopallokerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglian kanssa vakuuttivat Shieldsin siitä, että siirto Hämeenlinnaan on oikea ratkaisu uran tässä vaiheessa.

– Keskustelin Matteon kanssa ja sillä oli suuri vaikutus siihen, että tunsin tämän hyväksi ratkaisuksi. Keskustelin myös yhden pelaajan kanssa ja neuvonantajani kehottivat minua tarttumaan tähän hyvään tilaisuuteen, Shields kommentoi.

Shields tutustui jo pienenä lentopalloon ja on yhä sillä tiellä.

– Lapsena harrastin useita eri urheilulajeja, mutta varttuessani rakastuin lentopalloon. Harjoittelu vei minut yliopistoon ja hyvät kokemukset Pohjois-Carolinassa ja maajoukkueessa ovat johtaneet minut nyt tähän pisteeseen.

 

Lisää kilpailua joukkueeseen

Shieldsin saapuminen tarjoaa kaivatun uuden vaihtoehdon päävalmentaja Pentassuglialle.

Joulukuussa selvisi, että Lentopallokerhon toisen jenkkihakkurin, Oluoma Okaron, vamma vaatii leikkaushoitoa – ja että hänen kautensa on ohi.

Menetyksen painavuudesta kertoo se, että loukkaantumisensa aikaan Okaro johti Naisten Mestaruusliigan pistepörssiä.

– Tämä hankinta on tärkeä, koska odotimme kauan, että sopiva pelaaja löytyisi. Nyt meillä on mahdollisuuksia enemmän, jotta voimme rakentaa parasta mahdollista kokonaisuutta joukkueeseemme, Pentassuglia sanoo.

Pentassuglia näkee, että kilpailu pelipaikoista tulee kehittämään joukkuetta entisestään.

– Nyt voimme haastaa itseämme enemmän harjoituksissa koska kokoonpanossa on enemmän pelaajia jotka voivat pelata aloituskuusikossa, Pentassuglia sanoo.

– Kilpailu joukkueen sisällä on tärkeää. Harjoituksissa taso tulee olemaan kovempi ja uskon sen siirtyvän myös kentälle otteluissa. Meillä on enemmän laajuutta kokoonpanossamme tämän seurauksena. Se helpottaa monta asiaa, mutta myös vaikeuttaa päätöstä kuka menee kentälle.

 

Okaron korvaaja?

Mutta minkä tasoisen pelaajan Lentopallokerho Shieldsistä sitten saa?

Pentassuglia sanoo kykyjenetsintätyön osoittavan, että Shields on pelaajaominaisuuksiltaan samantyylinen pelaaja kuin Okaro.

– Samankaltaisuutta on. Minulla on hyvä ajatus hänen tasostaan, koska näin monta peliä häneltä yliopistosarjassa. Näen hänen olevan hyvin fyysinen pelaaja, hänellä on hyvä hyppytekniikka ja lyö voimalla. Hän on yksi pelaaja lisää joukkueeseemme, joka voi tehdä paljon pisteitä, Pentassuglia analysoi.

Pentassuglia arvioi, että siirtyminen yliopistolentopallosta naisten Mestaruusliigaan, tulee vaatimaan hieman aikaa.

– Täällä pelataan eri lentopalloa ja säännöt ovat erilaiset. Tämän vuoksi haluan nähdä hänet harjoituksissa, jotta pääsen entistä tarkemmin perille millaisesta pelaajasta puhutaan. Nyt minun on selvitettävä kuka pelaajista voi milläkin pelipaikalla luoda eniten kilpailuetua meille, Pentassuglia sanoo.

– Nyt minun on selvitettävä kuka pelaajista voi milläkin pelipaikalla luoda eniten kilpailuetua meille.

Hämeenlinnan Lentopallokerho kohtaa seuraavassa ottelussaan keskiviikkona Naisten Mestaruusliigassa Oriveden Ponnistuksen kotikentällään Loimua-areenassa kello 18.30. HäSa

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic