Urheilu Hämeenlinna

Uusille ratkaisijoille on tilaa Kerhossa – Nikkilän, Erosen ja Innalan puuttuminen kokoonpanosta on testi myös valmennukselle

Puolustaja Valtteri Parikka KalPasta saapui paikkaamaan HPK:n rivejä.
HPK:n hyökkääjä Valtteri Puustinen (vas.) ja valmentaja Juuso Nieminen pohtivat jo tiistaina tulevaa HIFK-ottelua. Kuva: Pekka Rautiainen
HPK:n hyökkääjä Valtteri Puustinen (vas.) ja valmentaja Juuso Nieminen pohtivat jo tiistaina tulevaa HIFK-ottelua. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK:lla on edessään keskiviikkona tärkeä Liigan kotiottelu HIFK:a vastaan. Samoista sijoista ja pääsystä suoraan pudotuspeleihin helsinkiläisten kanssa taisteleva Kerho ei pääse kuitenkaan isojen punaisten kissojen kimppuun läheskään parhaalla kokoonpanollaan.

Leijona-miehistön matkassa Ruotsin EHT-turnaukseen ovat valmistautumassa puolustajat Petteri Nikkilä ja Elmeri Eronen sekä hyökkääjä Jere Innala. Todennäköisesti rivistä puuttuu myös toipilaana oleva puolustaja Miro Karjalainenkin.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola on ollut kuitenkin hereillä. Hän on palkannut viikon mittaisella lainapestillä Kerhon riveihin KalPan puolustajan Valtteri Parikan. 25-vuotias Parikka on pelannut tällä kaudella neljä ottelua liigassa (tehot 1+0) ja lainalla myös Mestiksen Kajaanin Hokissa ja Iisalmen Peli-Karhuissa.

Parikalta löytyy myös HPK-taustaa, sillä hän on pelannut Kerhon A-, B- ja C-junioreissa.

Kerhon valmennuksellekin viikonvaihteen kansainväliset maajoukkueturnaukset ovat aiheuttaneet päänvaivaa. Joukkueen päävalmentaja Antti Pennanen on tutustumassa tulevan työmaansa, Nuorten Leijonien, menoon viiden maan turnauksessa Berliinissä. Antti Miettinen on puolestaan 16-vuotiaiden maajoukkueen matkassa.

HPK:n peliä keskiviikon ja perjantain (Ässät-ottelu Porissa) otteluissa johtava Juuso Nieminen myöntää tilanteen olevan hieman haastava, mutta näkee asiassa myös mahdollisuuden.

– Se johtajuus, mikä meillä on nyt poissa, jaetaan vahvasti niin kaukalossa kuin vaihtopenkin takanakin. Nyt kaikilla on hyvä tilaisuus nostaa omaa tasoaan ja ottaa isompaa roolia tulevaisuuttakin silmällä pitäen.

– Haasteita meillä on varsinkin ylivoimapelissä, joka menee nyt täysin uusiksi. Tällaiset tilanteet, jolloin pelataan sekä maaotteluita että liigaa, eivät ole tietenkään mitenkään ihanteellisia, mutta toisaalta urheilussa pitää saada mahdollisuuksia ja nyt on mainio tilaisuus rohkeista uusia ratkaisijoita, Nieminen pohtii.

Nieminen saa apua myös valmennuspenkin taakse. Remmiin liittyy HPK:n akatemian rehtori Niko Kapanen, joka kokeneena pelimiehenä pitää silmällä Kerhon erikoistilannepelaamista.

– Itse kannan päävastuun valmentamisesta ja peluutan puolustajat. Tiimissämme ovat mukana myös Juha Lehtola (maalivahtivalmentaja) ja Timo Turunen, joka peluuttaa hyökkääjät, Nieminen selvittää.

Valmentaja Nieminen miehistöineen tietää, minkälaista menoa on luvassa keskiviikkona Pohjantähti-areenassa.

– HIFK-otteluissa on ollut perinteisesti sähköä ja lämpöä. Meidän pitää onnistua pelin jokaisella alueella ja vahvistaa niitä meidän omia hyviä juttujamme, Nieminen sanoo.

Kerholla on takanaan tuloksellisesti hyvin sujunut lauantainen Oulun-ottelu Kärppiä vastaan. Perjantainen kotiottelu oululaisia vastaan oli puolestaan kauden veltoimpia esityksiä.

– Kurssin kääntyminen oli lopulta kiinni ihan yksinkertaisista asioista. Tekemisen taso tietyissä asioissa ei ollut kohdallaan, eli perjantaina työnteko jäi vajaaksi. Lauantaina veimme kaikki tilanteet ihan eri tavalla loppuun saakka ja se tuotti tulosta, valmentaja Nieminen vertailee.

HPK:n kakkosketjussa Oulussa hyökännyt Valtteri Puustinen povaa keskiviikolle Niemisen tavoin kovaa ottelua.

– Meillä on ollut HIFK:n kanssa hyviä pelejä tällä kaudella. Kaikki syttyvät aika helposti tähän otteluun, ja varmasti tulee taas hieno ilta.

– Viime kotipeli ei mennyt ihan tuubiin. Senkin takia joukkue lyö nyt kaiken likoon ja uskon, että lopputulos on ihan hyvä, Puustinen myhäilee. HäSa

Päivän lehti

26.2.2020