Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Vähämaaliset pelit kääntyivät HPK-kiekkonaisten eduksi – Liigakärki taipui kahdesti vuoden aluksi

Kiekko-Espoo sai tehtyä HPK:ta vastaan vain yhden maalin kahdessa ottelussa, kun taas Kerholla oli varaa hukata läpiajoja.
Salla Sivula torjui HPK:n maalilla 48 Kiekko-Espoon laukausta. Noora Jaakkola yritti puolustaa maalilla Emmi Rakkolaista vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju
Salla Sivula torjui HPK:n maalilla 48 Kiekko-Espoon laukausta. Noora Jaakkola yritti puolustaa maalilla Emmi Rakkolaista vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju

Ainakin jos sarjataulukon logiikkaa on uskominen, jääkiekon Naisten Liigan tämän hetken paras joukkue tulee Hämeenlinnasta. HPK-kiekkonaiset voitti viikonloppuna kahdesti liigaa johtavan Kiekko-Espoon varsinaisella peliajalla ja kuroi mahdottomalta näyttäneen eron sarjakärkeen kuuteen pisteeseen.

Myös peli tukee HPK:n vahvaa asemaa. Kerho oli sunnuntaina selvästi parempi, mutta voitti vain 2–1 (1–0, 1–0, 0–1).

Ottelun parhaana HPK:lta palkittu Salla Sivula torjui peräti 48 kertaa, mutta hyviä maalipaikkoja Kiekko-Espoolla oli vain puolen tusinaa.

– Koko viikonloppu oli kyllä erittäin hyvää peliä. Tärkeät pisteet meille. Taistelimme molemmat pelit nimenomaan joukkueena. Oli kiva torjua tänään. Onhan vedot helpompi liimata, kun ne tulevat kauempaa, ja ehtii reagoida, Sivula totesi.

 

HPK puolestaan olisi voinut suorista hyökkäyksistä iskeä ainakin viisi maalia enemmän. Sama viimeistelyongelma joukkueella oli oikeastaan jo Espoossa.

– Tontteja oli kyllä enemmällekin maalimäärälle. Jätimme loput säästöön tulevaa varten. Onneksi nämä riittivät tällä kertaa, HPK:n päävalmentaja Katja Pasanen naureskeli.

– Pelasimme hyvin joukkueena kaksi peliä alusta loppuun ja olimme mielestäni selvästi valmiimpia näihin peleihin kuin Kiekko-Espoo. Tiesimme, että joudumme puolustamaan tänä viikonloppuna paljon.

Liigassa toisena olevan HPK:n tuntumassa vaanivat kaksi ottelua vähemmän pelannut KalPa kahden pisteen päässä ja ennen joulua Kiekko-Espoon murskannut Kärpät kolmen pisteen päässä.

Pasanen korostaa, että HPK:n keskittyminen on arjessa, mutta myöntää, että ykkös- tai kakkossija jatkosarjassa helpottaisi paljon pudotuspeleihin lähtemistä.

– Valmistaudumme kevään peleihin tekemällä laadukasta työtä nyt. Syksyn tavoitteemme oli päästä ylempään jatkosarjaan, nyt haluamme olla tässä kärkiporukoita.

 

Yhteensä vain neljästi tällä kaudella hävinneelle Espoolle tappio oli jo kolmas peräkkäinen. Huipputason yksilöihin luottava Kiekko-Espoo ei olekaan näyttänyt yhtä vahvalta ja leveältä ilman alkuperäistä ykkösvahtia Erica Jaskaria, tyttöjen MM-kisojen parasta puolustajaa Nelli Laitista ja huippusentteri Linnea Melotindosia.

Sunnuntaina vahvuudesta putosi avauserässä ykkösketjun Reetta Valkjärvi, joka loukkasi jalkansa avauserässä törmäystilanteessa.

Kolmannessa erässä Espoo pelasi pitkälti kahdella ketjulla, kun HPK puolusti sitkeästi kolmella kentällisellä.

– Olen tyytyväinen, että pystyimme pelaamaan koko pelin leveällä materiaalilla. Kaikki pelaajamme pystyvät pelaamaan tiukoissa tilanteissa. Ei se tekemiseemme silti vaikuttanut, pelisysteemimme on selvä kaikille, Pasanen totesi.

 

Jos Tiia Pajarinen ei olisi Kiekko-Espoon maalilla pelastanut yli kymmentä maalipaikkaa, HPK:sta olisi vahvan joukkuepanoksen lisäksi saattanut erottua muitakin yksilöitä kuin Sivula.

Julia Liikala onnistui heti ottelun toisella minuutilla Jutta Stoltenbergin ja Riikka Norosen syötöistä 2–1-hyökkäyksessä. Voittomaali tuli yllättävän halvasti, kun Jasmine Ylitalon hieman epäonnistunut laukaus livahti alanurkkaan ajassa 34.02.

Pelin ote alkoi siirtyä toisen erän lopussa kahdella ylivoimalla Kiekko-Espoolle. Hallitseva mestari teki viikonlopun ainoan maalinsa vasta ajassa 52.46, kun Anniina Rajahuhta pääsi laukomaan esteettä läheltä ylös.

 

Maalivahtiongelma Kerholla on korkeintaan positiivinen. Enemmän pelanneen Sivulan lisäksi Pia Dukaric antoi lauantaina nollapelillään vahvat näytöt.

– Valmennus päättää, kuka torjuu ensi viikolla. Kyllä se tuo molemmin puolin hyvää kilpailutilannetta, kun on joku kirittämässä. Boostaamme molemmat toisiamme aina kun toinen pelaa, Sivula sanoi.

Koko syyskauden loukkaantumisesta toipunut Riikka Oinonen puolestaan avasi vuotensa pelaamalla lainalla TPS:ssä kaksi hyvää alemman jatkosarjan ottelua päästäen vain kolme maalia.

– Olemme hyvässä asemassa, koska meillä on yhteensä neljä hyvää maalivahtia mukana, Pasanen totesi paljastamatta maalivahtisuunnitelmiaan enempää.

HPK kohtaa ensi lauantaina kotonaan yläjatkosarjan viimeisenä olevan Ilveksen. HäSa

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic