Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Vahvistaako HPK joukkuettaan Liigan siirtotakarajalla? – Urheilujohtaja Mika Toivola vastaa

Urheilujohtaja Mika Toivola sanoo, että HPK:lla ei ole akuuttia tarvetta reagoida pelaajamarkkinoilla. Toivola kuitenkin muistuttaa, että asetelmat voivat muuttua ennen lähestyvää siirtotakarajaa.
HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola aikoo pysyä pulssilla pelaajamarkkinoilla Liigan siirtorajaa silmällä pitäen, vaikka joukkueen vahvistaminen ei ole tässä kohtaa ajankohtaista. Kuva: Pekka Rautiainen
HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola aikoo pysyä pulssilla pelaajamarkkinoilla Liigan siirtorajaa silmällä pitäen, vaikka joukkueen vahvistaminen ei ole tässä kohtaa ajankohtaista. Kuva: Pekka Rautiainen

Liigan 15. helmikuuta häämöttävä siirtotakaraja lähestyy.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kuitenkin lähestyy joukkueen vahvistamiseen liittyviin kysymyksiin maltillisesti.

– Tahtotilamme on tällä hetkellä se, että emme reagoisi siirtotakarajalla. Olemme kuitenkin hereillä, enkä voi vielä sanoa niin, että liikehdintää ei tulisi olemaan, Toivola toteaa.

Päävalmentaja Antti Pennasen valmentaman miehistön suoritustasoon tyytyväisen Toivolan mielestä joukkueen peliesitykset eivät ole osoittaneet vahvistamiselle välttämätöntä tarvetta.

– Joukkueessa on vakaa tilanne. Joukkue on pelannut hyvin, vaikka kahdessa viime ottelussa ei maaleja olekaan syntynyt.

 

”Vaikka rahaa olisi, kaikkea ei pidä sokeasti käyttää”

Toivola kuitenkin muistuttaa, että siirtotakarajan lähestyessä, moni asia voi muuttua nopeasti.

– Kaksi viikkoa jääkiekkobisneksessä on pitkä aika. Meidän on tietysti oltava hereillä esimerkiksi loukkaantumistilanteen suhteen, Toivola avaa.

Toivolan mukaan raha pelkästään ei ole HPK:n syy olla reagoimatta siirtorajalla, jos käy lopulta niin, että Kerho ei päätä hankkia uusia pelaajia ratkaisupelejä silmällä pitäen. Pelaajia ei tulla hankkimaan vain pelaajien hankkimisen riemusta.

– Täytyy myös muistaa, että hääräämällä voi enemmän sotkea kuin rakentaa. Sekin on muistettava, että vaikka rahaa olisi, ei kaikkea pidä sokeasti käyttää.

 

Tärkeitä miehiä Leijonissa

HPK:n ensi viikko tulee olemaan haasteellinen, koska joukkueen avainpelaajista Elmeri Eronen, Petteri Nikkilä sekä Jere Innala ovat maajoukkuetehtävien vuoksi poissa vahvuudesta.

Leijonissa pelaava kolmikko ei ole mukana kokoonpanossa, kun Kerho kohtaa keskiviikkona 5. helmikuuta kotikentällä HIFK:n ja perjantaina 7. helmikuuta Ässät Porissa.

– Se taas on akuutti tilanne pohtia, miten toimimme noiden pelien suhteen, Toivola sanoo.

 

Markkinoilla hiljaista

Toivolan mukaan tällä hetkellä tilanne pelaajamarkkinoilla on hiljainen – erityisesti Liigan sisällä.

– Mikään joukkue ei ole täysin varmasti pudonnut pois pudotuspeleistä. Joinain kausina on ollut ihan selkeästi nähtävillä, että esimerkiksi kaksi joukkuetta on varmasti pihalla ja se on vauhdittanut siirtoja, Toivola muistuttaa.

– Tällä hetkellä kukaan ei kuitenkaan tarjoa pelaajia, vaan lähinnä seuroista kysellään, että onko pelaajia mahdollista saada.

Siirtotakarajalle on kuitenkin vielä paljon otteluita jäljellä ja on mahdollista, että tilanteiden muuttuessa ja pudotuspelihaaveiden kaatuessa, pelaajia saattaa päätyä rytäkällä kauppatavaraksi.

– Jos päätyy, sitten alkaa markkinoilla hässäkkä.

 

Ensi kauden HPK-joukkue hyvällä mallilla

Ensi kauden HPK-joukkueen rakentamista Toivola kuvailee onnistuneeksi.

Iltalehti uutisoi taannoin, että kokenut puolustaja Ville Koistinen siirtyy ensi kaudeksi HPK:n riveihin, mutta Toivola ei suostu sopimustilannetta kommentoimaan kuin yleisellä tasolla.

Sen Toivola kuitenkin sanoo, että kulisseissa pelaajasopimuksia on ensi kaudeksi jo tehty, mutta nimistä urheilujohtaja ei suostu puhumaan.

– Meillä on ensi kauden suhteen hyvä tilanne. Muutama siirto pitää vielä tehdä, mutta olen tyytyväinen kokonaisuuteen tässä vaiheessa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic