Urheilu

Vaiherikas ottelu kääntyi Janan tappioksi

Janakkalan Jana ja Mynämäen Vesa mittelivät lauantai-iltapäivänä naisten Ykköspesiksen sarjapisteistä Kansanpuiston montussa. Monivaiheinen ottelu kirjattiin lopulta supervuoroparin jälkeen Janan tappioksi 1–2 (0–7, 3–2, 1–2).

Janakkalan Janan leirissä oli vahva tieto jo etukäteen, miten kova joukkue vastustaja Mynämäen Vesa on. Tappioitta alkukaudella edennyt Mynämäki näyttikin heti avausjaksolla minkä vuoksi sen maine on niin kova kuin on.

Jana oli alussa huolimaton ja vastaantulija, kun Mynämäki latoi taululle avausjakson lukemiksi 7-0 -voiton.

– Meiltä avausjakso oli todella huonoa peliä. Totta kai, vastustaja oli hyvä ja on sarjan kärkijoukkueita, mutta teimme paljon virheitä paikkoihin joissa niitä ei pitäisi tulla. Ei se voi olla mitään sellaista, että kunnioitimme vastustajaa. Se oli meiltä huono alku, pelinjohtaja Toni Ojala manasi.

– Onnistumiset ruokkii onnistumisia, mutta avausjaksolla epäonnistumiset ruokki epäonnistumisia kautta linjan.

Ojalalla ei ollut vaikeuksia myöntää, että ennen toista jaksoa pelinjohto antoi suoran puheenvuoron joukkueen suorittamisesta.

– Sanotaan näin, että viuhka meni rikki, Ojala hymähti.

– Kerroin suoraan mitä mieltä olen pelaamisesta. Kun ollaan huonoja, se pitää sanoa ääneen. Ei se hissuttelemalla tai peittelemällä parane. Joskus on suoran huudon ja pienen analyysin paikka sen suhteen mitä nyt tehdään. Joukkue on täynnä fiksuja tyyppejä ja he reagoivat viestiin hyvin. Toinen jakso olikin heti huomattavasti parempi.

Toinen jakso kirjattiin Janalle lukemin 3-2. Ensimmäinen juoksu Janalle syntyi harhaheitosta Petra Pihlströmin tuodessa, toinen Stina Parantaisen elintärkeällä tasoituksella Emma Heikkilän kotiuttaessa ja kolmannen pisteen löi Sohvi Korhonen Anna Ala-Kauhaluoman kiiruhtaessa kotipesälle.

– Positiivista oli toinen jakso, olimme melkein kuin toinen joukkue. Teimme myös muutoksia, Ojala selvensi.

Supervuoro ja lopulta koko ottelu meni kuitenkin Mynämäen nimiin.

– Supervuoro on aina vähän tällainen, heidän kärki pelasi hyvin ja löi hyvin. Harmittaa että lähelle jäi, että olisimme päässeet kotiutusvuoroon. Ei tämä kiitettävä suoritus ollut, mutta ylähyvä suoritus avausjakson jäljiltä.

Janan kausi jatkuu Pöytyän Urheilijoiden vieraana keskiviikkona 13. kesäkuuta. HäSa

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic