Urheilu

Juuso Väisänen taituroi Euroopan mestaruuden

Juuso Väisänen ohjelma toi jälleen EM-kultaa. Kuva: Pekka Rautiainen
Juuso Väisänen ohjelma toi jälleen EM-kultaa. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan seudun Pivotkerhon Juuso Väisänen onnistui mainiosti viikonloppuna Puolan Krakovassa järjestetyissä kilpa-aerobicin Euroopan mestaruuskilpailuissa. Väisänen nappasi menestyksekkään uransa neljännen Euroopan mestaruuden jättämällä taakseen Italian David Serafinin ja kotiyleisön suosikin puolalaisen Grzegorz Blasiakin.

Väisänen oli kilpailun kärjessä jo perjantain semifinaalin jälkeen, mutta Serafini ja Blasiakin sijoitukset vaihtuivat finaalissa.

– Italialainen Serafini nousi finaalissa toiseksi, mutta ei pystynyt haastamaan minua voitosta. Kilpailu oli erittäin onnistunut kauden avaus ja tästä on hyvä lähteä kehittämään kilpailuohjelmaa kohti syksyn maailmanmestaruuskilpailuja. Tämä oli urani neljäs Euroopan mestaruus. Oli jälleen hienoa päästä kuuntelemaan Maamme-laulua palkintokorokkeella, Väisänen hehkutti.

Semifinaalissa Väisänen sai kaikilta tuomareilta ykkössijoituksen lauantain finaalin.

– Jo semifinaali oli onnistunut suoritus, jonka jälkeen olin selvässä johtoasemassa. Tavoitteena oli saada hyvä lähtö kauteen, Väisänen kertasi kilpailun aloittanutta perjantain suoritusta.

Naisten sarjan voitto meni Tshekkiin, kun korkeimmalle korokkeelle pääsi nousemaan Adela Citova. Belgialainen Lissa Van Grande oli toinen ja Viktorie Prokopova varmisti Tshekkiin kahden mitalin kilpailun. HÄSA

Päivän lehti

21.2.2020