Urheilu

Vajaanaisiselle Steelersille kylmää kyytiä – "Kai tässä täytyy valmennuksen alkaa katsoa peiliin"

NST otti selvän revanssin, kun Steelersiltä loppui kiriessä polttoaine.
Kuva: .
Kuva: .

Steelers Hämeenlinnan naisten salibandyliigajoukkueella oli taas heikompi päivänsä sunnuntaina Lappeenrannassa. Paikallinen NST otti 10–5 (3–2, 3–1, 4–2) -voiton ja nousi Steelersin ohi lohko B:n neljänneksi.

Silloin tällöin liikaa maaleja päästänyt Steelers voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen 3–1 ja ÅIF:n lauantaina 2–1, mutta sunnuntaina repesi jälleen. Ottelu oli kolmas edellisistä viidestä, jossa Steelers on päästänyt kaksinumeroisen maalimäärän.

Steelersin päävalmentaja Jari Salo otti syytä kontolleen.

– Taisteluilme kentällä oli hyvä. Kai tässä täytyy valmennuksen alkaa katsoa peiliin. Jotain teemme väärin, kun 10 heiluu koko ajan omissa. Pelaajathan pyrkivät viime kädessä toteuttamaan sitä, mitä valmentajat sanovat, Salo totesi.

Steelers oli niskan päällä vielä ensimmäisessä erässä. Se eteni Anika Holopaisen ja Tanja Lehtosen maaleilla 2–0-johtoon avauskympillä, mutta erätaukoon mennessä NST nousi ohi hyödyntämällä harvat paikkansa Miisa Turusen osuttua kahdesti.

Toisen erän alussa Elise Lamberg tasoitti 3–3:een, mutta sitten peli kääntyi täysin kotijoukkueelle. Holopainen täydensi hattutemppunsa nostamalla Steelersin 5–7:ään kolmannen erän alkupuolella. NST kuitenkin sammutti riskillä hyökänneen Steelersin kirin.

Veera Lokka teki NST:lle tehot 4+1. Holopaisen hattutempun taustalla Hetta Latvala syötti kaksi Steelers-maalia. Ida Raustolalle tuli Steelersin maalilla 27 torjuntaa. Miia Maaranen sai NST:n maalivahtina 18 torjuntaa ja yhden maalisyötön.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä ja tasaista pallottelua. Toisessa erässä vastustaja alkoi voittaa kaksinkamppailuja, ja putosimme kyydistä. Onnistuimme kolmannessa hieman painamaan päälle ja saamaan maalipaikkoja. Se iski sitten takaisin, Salo kertasi.

Steelers pelasi viikonlopun molemmat ottelunsa 13 kenttäpelaajalla 18 kenttäpelaajan joukkueita vastaan, ja Salon mukaan tämä ei voinut olla vaikuttamatta toisen ottelun tulokseen. NST pelasi myös lauantaina, mutta pystyi taktikoimaan peluutuksessaan sarjan heittopussi LoSB:a vastaan.

– Tällä tasolla, kun on vähän kapea materiaali, bensa loppuu joskus koneesta.

Steelers kohtaa ensi lauantaina LoSB:n Iittalassa. Tämän jälkeen naisten liiga jää neljän viikon MM-tauolle.

Teemu Pukin sanoin, lupaan siitä voiton. Vierasottelu oli täysin meidän hanskassa ja voitimme 7–2. Saamme sairastuvalta pari pelaajaa lisää, niin saamme täydet kolme kenttää, Salo vakuutti. HäSa