Urheilu

Välieräpaikka voiton päässä

Kotihallin taika ei särkynyt vielä kolmannessakaan HPK:n ja Pelicansin A-nuorten välisessä puolivälieräsarjan kohtaamisessa. Kerho kaatoi lahtelaisvieraansa alkutakeltelun jälkeen täysin ansaitusti 4–0 (0–0, 2–0, 2–0).

Pelicans luisteli kotijoukkuetta selvästi valmiimpana kaukaloon ottelun avauserässä. Se oli lähellä siirtyä myös johtoon vajaan kahdeksan minuutin pelaamisen jälkeen, kun Severi Lahtinen karkasi hetkeksi torkahtaneen HPK-pakkiparin välistä läpiajoon. Fredrik Grønstrand oli Kerhon maalilla kuitenkin mies paikallaan, kun hän heilautti räpylänsä näyttävästi kiekon tielle.

– Eka kymppi oltiin jollain tavalla unessa, mutta jälkimmäinen kymppi oli jo melko hyvää. Gröna pelasi maalilla todella hyvin. Läpiajosta otettu suvereeni koppi oli tärkeä torjunta, kehui valmentaja Toni Virta veskariaan.

Toiseen erään Kerho tuli aivan uudella sykkeellä. Se painoi pelin väkisin Pelicansin päätyyn. Päädystä sai alkunsa myös ottelun avausmaali.

Rajusti läpi ottelun töitä tehnyt Miro Ruokonen voitti väännön Pelicans-pakin kanssa maalin takana ja tarjoili kiekon maalin eteen liukuneelle Niilo-Kustaa Määtälle. Määttä ei turhia miettinyt, vaan painoi kiekon pömpeliin suoraan syötöstä.

Toisen kerran verkko heilahti Pelicansin maalivahdin Sami Sunin selän takana ottelun puolivälissä. Jimi Jalonen sai kiekon Erkka Seppälältä siniviivalle ja toimitti sen oikeaoppisesti kohti vastustajan maalia. Lapa kiekon reitille, taidokas ohjaus ja kädet kohti hallin kattoa. Julius Valtosen suoritus oli yksinkertaisesti huikea.

– Toisessa erässä löysimme oman tapamme pelata. Se on ollut ehkä hieman hakusessa, mutta nyt se löytyi. Siitä se olikin sitten hienoa peliä loppuun asti. Ei siinä Pelicans saanut edes kunnon kiriä aikaiseksi, pohti Virta.

Lopullisen niitin Pelicansin arkkuun iski puolustaja Niclas Almari, jonka siniviivakuti löysi ihmeellisen maalineduspompun jälkeen tiensä Sunin selän taakse. Syöttöpisteen maaliin ansaitsi avausmaalin tehnyt Määttä.

Grønstrand oli HPK:n maalilla läpi ottelun vakuuttava. Samaa voi sanoa lopulta koko joukkueesta. Jos HPK jatkaa samaa tiivistä puolustuspelaamista jatkossa, on sillä mahdollisuus edetä tällä kaudella vaikka päätyyn asti.

Puolivälieräsarja on ensimmäisen kerran katkolla HPK:lle tulevana lauantaina, kun kiekko putoaa jäähän Lahdessa.

Virta vakuuttaa, että joukkue on valmiina koitokseen.

– Sarjan katkaisua lähdetään tietenkin yrittämään. Viimeksi emme olleet Lahdessa ihan siellä missä piti. Nyt laitamme kaiken keskittymisen ja valmistautumisen lauantain peliin, Virta suunnitteli.

Jos ratkaisua ei vielä tuolloin synny, pelataan ratkaiseva ottelu sunnuntaina Rinkelinmäellä. HäSa 

Asiasanat

Päivän lehti

6.6.2020