Urheilu

Välieräunelma lipui Kerhon käsistä

Pudotuspelisarjojen seitsemänsiä pelejä pidetään jääkiekkoilijoiden unelmana, mutta tällä kertaa ratkaisupeli murskasi HPK:n unelman tämän kauden jääkiekkoliigan välieräpaikasta. JYP oli lauantaina kotijäällään niukasti parempi numeroin 3–2 (2–0, 1–0, 0–2) ja eteni neljän joukkoon otteluvoitoin 4–3.

HPK:n ja JYP:n välinen ottelusarja oli niin tasainen, ettei sellaista ole varmasti kovin monta kertaa suomalaisessa jääkiekossa nähty. Joukkueet menivät kolme kertaa jatkoeriin ja kaksi kertaa varsinaisen peliajan jälkeen kaksikkoa erotti yksi maali. Kaiken lisäksi perjantain kuudes ottelukin oli loppuun asti tiukka ja viime maanantain neljäs ottelu meni JYP:lle kahden maalin erolla vain siksi, että se teki viimeisen maalinsa tyhjään verkkoon.

Kuten asiaan kuului, paistoi hämeenlinnalaispelaajien kasvoilta kauden päättymisen jälkeen syvä pettymys.

– Oli tiukka sarja ja juuri sellainen kuin odotimmekin. Pienet marginaalithan tämän JYP:lle ratkaisivat. JYP sai tänään maalin alussa onnenkantamoisella ja siitä kovan energian. Ihan meidän kirimme ei riittänyt, vaikka kaiken löimme likoon, mitä meillä oli antaa. Siitä ei voi ketään tukistaa. Ei vain riittänyt pidemmälle, nieleskeli HPK:n toisen maalin kolmannessa erässä tehnyt Juho Keränen.

JYP meni ottelun kahden ensimmäisen erän aikana kolmen maalin johtoon Michel Miklikin kahdella osumalla ja Joonas Nättisen ylivoimamaalilla. Kolmen maalin tappioasemassakaan Kerho ei kuitenkaan luovuttanut. Upean pudotuspelikevään pelannut Eero Somervuori laukoi ensin HPK:lle kavennuksen ennen kuin Keränen toi vieraat maalin päähän. Tasoitukseenkin HPK:lla oli muutama paikka, mutta tällä kertaa se jäi tulematta.

Keränen pelasi HPK:ssa ensimmäisen kautensa. Kärpissä paljon voittanut hyökkääjä on viihtynyt seurassa mainiosti.

– Kausi oli itselleni tosi hieno. Olen nauttinut jokaisesta hetkestä ja kaikista pelkästään positiivista sanottavaa, HPK:ssa myös ensi kaudella pelaava hyökkääjä sanoi.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen harmitteli ottelun alkua.

– Maalin hinta oli alussa liian halpa. JYP pääsi kolme maalia eteen ja lukemat olivat aika kovat. Olimme jossain vaiheessa hyvin mukana ja meilläkin oli paikat tehdä maali. Kolmanteen erään saimme vielä tunnetta ylös ja joukkue osoitti vahvaa luonnetta ja teki tästä vielä maalin pelin, Pennanen sanoi.

Pennanen muistutti, että ottelusarjassa oli kova vaatimustaso.

– Kumpikin joukkue pelaa nopeaa jääkiekkoa ja se oli kova testi pelaajille. Nukahtaa ei voinut hetkeksikään tai toisessa oli heti paikka. JYP on hieno joukkue ja täällä on tehty pitkään hyvää työtä. Se on hyvin koottu ja valmennettu joukkue, joka pystyi kääntämään pienet jutut itselleen ja meni ansaitusti jatkoon, HPK-valmentaja kehui vastustajaa.

HPK:n kauden syvemmän analyysin paikka ei Pennasen mukaan ollut vielä lauantaina.

– Päällimmäisenä on iso pettymys, sillä meillä oli iso halu mennä tästä jatkoon. Se ei onnistunut tällä kertaa. Otetaan isommat analyysit myöhemmin, valmentaja päätti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

7.6.2020