Urheilu

Timi Vallioniemi avasi Suomen mitalitilin kesäuniversiadeissa

Ala-Hämeen Ampujien urheilija osui universiadien skeetissä hopealle.
Timi Vallioniemi ampui hopealle Napolissa. Kuva: Tomi Vesaharju
Timi Vallioniemi ampui hopealle Napolissa. Kuva: Tomi Vesaharju

Ala-Hämeen Ampujien Timi Vallioniemestä tuli ensimmäinen suomalaisurheilija, joka saalisti mitalin Napolissa käytävissä kesäuniversiadeissa. 22-vuotias loppilainen ampui hopeaa miesten skeetammunnassa.

Vallioniemen mitali on Suomen kesäuniversiadihistorian 40:s ja ensimmäinen ampumaurheilussa. Ammunta on nyt kahdeksas lajiryhmä, joka on ollut mitaleilla kesäuniversiadeissa.

Skeetin finaalissa nähtiin suomalaisista myös Samuli Ahokas. Samaa seuraa Vallioniemen kanssa edustava Ahokas opiskelee Tampereen ammattikorkeassa. Ahokas oli finaalin kuudes.

20 finaalikiekon jälkeen Ahokas putosi 14 kiekolla ensimmäisenä jatkosta. Vallioniemi ampui kahden seuraavaan sarjaan täydet 10 kiekkoa varmistaen mitalin. Neljännen sarjan 8/10 riitti suomalaiselle ME-mies Vir Singh Bajwa Angadin (Intia) pudottamiseen pronssille. Loppuotteluun suomalainen lähti kahden kiekon takaa-ajoasemasta kyproslaiseen Nicolas Vasiliouhun ja sen päätyttyä 8-8 kruunattiin kyproslainen universiadivoittajaksi.

Alkukilpailussa Vallioniemi ampui 121 (25+24+24+25+23) ja Ahokas 121 (23+25+24+25+24).

Hopeamies oli ymmärrettävän tyytyväinen päiväänsä.

– Hyvä fiilishän tästä jäi pohjimmaiseksi tunteeksi. Peruskisa meni ihan odotetusti. Ihan paras kunto ei vielä ollut päällä, mutta sen verran isot kisat, että näihin syttyy aina. Finaalin alkuun (20 laukausta) karkasi kolme kiekkoa ja näytti kärki karkaavan. Sitten näin, että muillakin lipsui ja aloin kiristää tahtia. Siitä sitten muutamasta kaverista ohi ja hopealle, mitalisti kertasi.